Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„ANO, po štvavé kampani končím i v Praze.“ Trpký odchod Kleslové

Autor: kal - 
27. října 2015
15:10

Pro Radmilu Kleslovou to není dobrý podzim. Skončila jako místopředsedkyně hnutí ANO. Zpřetrhala letité obchodní vazby se společností ČEZ. A vyklidila také placené funkce v pražských firmách. Aby toho nebylo málo, teď avizuje i konec ve vedení pražské buňky hnutí Andreje Babiše a ponechá si tak jen pozici starostky Prahy 10. Podle informací Blesk.cz bude krajský sněm ANO rozhodovat o jejím nástupci 14. listopadu.

„Už dva měsíce čelím štvavé kampani, která účelově poškozuje mé jméno, mou lidskou i odbornou pověst, a která v historii novodobé české politiky nemá obdoby,“ uvedla Kleslová na svém webu a dodala: „Žádný z politiků, natož političek nebyl takovému soustředěnému tlaku dosud vystaven.“

Bývalá dlouholetá sociální demokratka nyní svolává krajský sněm hnutí ANO, na kterém funkci pražské jedničky opustí. Rozhodla se k tomu v době, kdy se vedení města v čele s Adrianou Krnáčovou (ANO) potýká se zatím největší krizí, která na sklonku minulého týdne vyvrcholila odvoláním čtyř radních. O svolání sněmu už Kleslovou požádal Andrej Babiš. V pátek bude ANO spolu ČSSD a Trojkoalicí jednat o tom, zda má cenu společně ve vládě Praze pokračovat.

Zákulisní hráč? Kdepak, tvrdí Kleslová

Kleslová ale odmítla, že by byla pražským zákulisním hráčem. „Hledala jsem konstruktivní řešení, které umožní identifikovat skutečné příčiny současných problémů a umožní těm, kteří tvrdili, že s Kleslovou v zádech nemohou Prahu řídit, aby se soustředili na práci a prokázali svoje politické, odborné i manažerské kvality,“ uvedla.

Bouřlivé události kolem Kleslové vyvrcholily minulý týden na pražském zastupitelstvu, po jehož jednání předsedkyně oznámila odchod z představenstva Pražské teplárenské a dozorčí rady Pražské energetiky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vvogh.t ( 27. října 2015 18:30 )

mlátit držkou a brát prachy umí každej

handgood ( 27. října 2015 17:39 )

Tak vysoko mířila a tak hluboko Kleslová klesla. Měla by změnit své příjmení, ta sociální demokratka s kapitalistickým charakterem. Proč vstupují lidi do jakékoliv strany? Každý přece ví, že z osobního prospěchu.

kverry ( 27. října 2015 17:30 )

Dodávám, že na očistu není správná doba, uprchlíci. Bohužel.

kverry ( 27. října 2015 17:21 )

A o to jde advokáte, a hezky smetákem začít shora, jako se metou schody. neboj se. Zem má jiné a čisté kapacity, jen je škoda, aby se mezi ty všechny bestie vůbec dostali slušní. Jsou chytří a nešli by mezi ně. Současná elita by je vyštípala. Chce to z gruntu!!!! A řádně volit. Nehledět na politickou stranu, ale na kvalitu člověka. Komouši se měli vyhnat IHNED, ze všech stran kde si dnes hřejí zadky. např. Jandák, Palas, KSČ celá, a další a další. Hledat čistého je jako stéblo v kupce sena - bažiny.

milosuvadvokat ( 27. října 2015 17:16 )

to tam moc lidi nezbyde kverry

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa