Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Padlo trestní oznámení na „Íčka“ Langera. Podal ho exprimátor Olomouce

Autor: ČTK - 
26. října 2015
15:50

Poslanec za ODS a někdejší primátor Olomouce Martin Novotný má podezření, že náměstek olomoucké krajské policie Karel Kadlec dával důvěrné informace o jeho majetku bývalému ministrovi vnitra Ivanu Langerovi a podnikateli Ivanu Kyselému. Podal na ně proto trestní oznámení, uvedl to server Aktuálně.cz.

Podle Aktuálně.cz chce Novotný nechat prověřit podezření, že si plukovník Kadlec nechal díky vysoké funkci u policie lustrovat například peníze na Novotného bankovním účtu nebo jeho nákup auta. Získané informace pak údajně předával Langerovi a Kyselému.

Kadlec a Kyselý jsou od předminulého týdne stíhaní v takzvané olomoucké kauze. V ní jde o údajné ovlivňování některých trestních kauz a úniky informací z trestních spisů, které negativně ovlivňovaly jejich úspěšné vyšetření. Kromě Kadlece a Kyselého čelí obvinění i olomoucký šéf odboru hospodářské kriminality Radek Petrůj a hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil (ČSSD).

salto ( 27. října 2015 08:42 )

A této chamradi národ tleskal a volil je...

vi3ol ( 26. října 2015 18:54 )

Byl to a je cíl StB a KGB, vyšel jim zatím na 99%..na věčné časy a nikdy..

pepen ( 26. října 2015 17:34 )

Žádný politik vč.Klause od roku 1990 není čistý-jeden zloděj a tunelář vedle druhého!!!!Rozkradli Česko-dnes jsme mohli být na tom lépe než Rakušané!!!A jsme v ***i-nastupující mládež se má na co těšit.Politici věděli že Český národ je na bednu-nic nepodnikne a bude všemu přihlížet!!!!!Proto si dnes ti milionáři žijí,jako prasata v žitě a používají slova jako např.Česká lůza!!!!Dobře nám tak!!!!

pepen ( 26. října 2015 17:16 )

já víc

honza54.. ( 26. října 2015 17:10 )

a kdo je pravice ty rozumo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa