Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Komunistka Konečná porodila. Europoslankyně má syna Šimona

Autor: simao, poe - 
22. října 2015
10:21

Blonďatá europoslankyně z řad KSČM Kateřina Konečná (34) pracovala i přes pokročilé těhotenství takřka do poslední chvíle. Nyní si však bude muset dát přece jenom pauzu. Ve čtvrtek se jí narodil syn Šimon. První dítě, které má s manželem a podnikatelem Zdeňkem Trefilem.

"Vstávejte! jsem tu a vy spíte! Šimon, 3370 gramů, 51 centimetrů." Radostná zpráva přišla ve čtvrtek ráno od spolupracovníků europoslankyně Kateřiny Konečné (KSČM). Porodila zdravého syna, maminka a miminko jsou v pořádku.

Konečné praskla voda kolem jedné hodiny ráno, ve čtyři pak byl malý Šimon na světě. Ven šel císařským řezem.

Europoslankyně Kateřina Konečná má syna Šimona. Europoslankyně Kateřina Konečná má syna Šimona. | Archiv Kateřiny Konečné

Radost z prvního potomka má jistě i manžel Konečné, podnikatel Zdeněk Trefil, kterého si poslankyně brala v srpnu 2008 ve Starém Jičíně.

Svatbu tehdy měli zhruba před 140 svatebčany na tamní radnici. Konečná však nepřijala manželovo příjmení, ponechala si své dívčí jméno. I samotný porod proběhl nikoli v Bruselu či Štrasburku, ale v Česku. V porodnici v Karviné.

Konečná je absolventkou Masarykovy univerzity, VŠ finanční a správní. Ke kariéře u komunistů ji předurčily geny. Její rodiče jsou komunisté, před revolucí byl její otec tajemníkem pro zemědělství na OV KSČ v Novém Jičíně, odkud Konečná pochází.

Někdejší nejmladší poslankyně české sněmovny se v červenci 2014 vydala hájit barvy komunistů do Bruselu. Zkušenosti z EU však měla i z předchozí doby. Již v roce 2004 totiž zasedala v europarlamentu jako tzv. kooptovaná poslankyně.

Nastoupila tam hned po vstupu Česka do Unie. A zastávala tuto pozici do té doby, než se práce ujali v Česku zvolení europoslanci. Tehdy ještě Konečná ve volbách neuspěla. Chuť si však spravila v roce 2014. Ještě v průběhu října vystupovala při debatách europarlamentu, záznamy dala i na svůj kanál na Youtube. Vzdouvající se bříško bylo patrné, i když jej Konečná lehce maskovala volnějším oblečením.

Již na svatbě přitom měli novomanželé v roce 2008 dort s marcipánovým miminkem. "Ano, miminko plánujeme. A nejen jedno," říkala tehdy Blesku Konečná a přiznávala, že jako jedináček touží po větší rodině. Prvního potomka se dočkala o sedm let později. 

Kateřina Konečná v europarlamentu při diskusi začátkem října. Těhotenské bříško již bylo značně nápadné. Kateřina Konečná v europarlamentu při diskusi začátkem října. Těhotenské bříško již bylo značně nápadné. | Youtube/Kateřina Konečná

Video se připravuje ...
Další videa