Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Všichni útočí na ANO, protože s nimi nekšeftuje, odmítl Babiš kritiku Bělobrádka

Autor: ČTK, val - 
11. října 2015
16:59

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) odmítá kritiku svého vládního kolegy Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL), který řekl, že lidovcům už dochází trpělivost s tím, jak babišovci přistupují k dodržování demokratických pravidel sněmovny. Podle Babiše je to nesmysl a není divu, že Bělobrádek „nadbíhá“ ODS, když má prý kolem sebe bývalé členy této strany.

Bělobrádkovi vadí třeba návrh na zrušení interpelací, změny domluveného projednávání zákonů nebo to, že koaliční strany nejsou informovány o přípravě některého návrhu. Částečně tak v debatě České televize souhlasil se slovy svého oponenta, šéfa ODS Petra Fialy.

Babiš ale kritiku odmítl. "Je to nesmysl. Naopak v tomto volebním období jsme zavedli opoziční okénka na každé schůzi Sněmovny, kde se projednávají návrhy zákonů opozice, bohužel sama opozice si tento prostor ubírá svými obstrukcemi," uvedl.

Babiš: Bělobrádek nadbíhá ODS

Šéf ANO dále řekl, že "tradiční politické strany" spolu dělají ve Sněmovně dohody a kšefty. ODS a TOP 09 podle něj nekritizují koalici, ale pouze ANO, stejně jako koaliční partneři. "Takže platí, že naše hnutí kritizují všichni, a to hlavně proto, že my s nimi ty kšefty dělat nechceme," dodal.

Bělobrádek podle něj má kolem sebe bývalé lidi z ODS. "Proto se jeho vyjádřením a nadbíhání ODS nedivím," poznamenal.

Fiala chce blokovat EET

Předseda lidovců v neděli prohlásil, že jeho strana už na koaličním jednání varovala babišovce, že jim s přístupem hnutí ANO k některým demokratickým principům ve sněmovně dochází trpělivost. „Jasně jsme jim deklarovali, že pro nás ty věci nejsou přijatelné,“ řekl Bělobrádek.

Fiala za ODS odmítl, že by sami vnášeli do Sněmovny chaos obstrukčním jednáním. Podle něj se ještě občanští demokraté k obstrukcím neuchýlili, připustil ale, že se tak stane u závěrečného projednávání elektronické evidence tržeb, jejímuž přijetí chce Fiala zabránit všemi dostupnými prostředky. Bělobrádek řekl, že v takovém případě by koalice mohla opět vyvolat mimořádnou schůzi, jako se to stalo nyní kvůli zákonu o vyšším zdanění hazardu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kkkastr ( 15. listopadu 2015 11:29 )

Jo hlavně se ozvali kvůli registračním pokladnám ono je hezké mít plnou hubu demokracie a krást jak se dá

vi3ol ( 11. října 2015 21:09 )

partneři. "Takže platí, že naše hnutí kritizují všichni, a to hlavně proto, že my s nimi ty kšefty dělat nechceme," dodal. Chceme je dělat bez nich! Bureši, trefils opět do černého! Jseš opravdu šimpanz!??

gabreta ( 11. října 2015 20:51 )

Tak všichni před "Burešem" nás nechávali utahovat opasky a odráželi se 25 let, od ekonomického dna. Tak že zkušenost s nimi a hlavně KDU-ČSL, je douhodobá. O Babišovi si nedělám iluze, že by byl lidumil, ale uvidíme!

tochadda ( 11. října 2015 20:38 )

Typické...všichni jsou blbci,jen já, Bureš,jsem geniální.....

bezdrat ( 11. října 2015 20:26 )

Babiš je dobrej, a už naprdnutej. Tenhle lidovec byl vždycky k prdu, jen si veze zadek.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa