Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Kauza Peroutkův článek“: Máme novou stopu v hledání, chlubí se Ovčáček

Autor: zst - 
7. října 2015
11:48

Dlouho hledaný Peroutkův článek sice mluvčí Hradu stále nenašel, má ale prý novou stopu. Na pravidelné tiskové konferenci to řekl sám Jiří Ovčáček. Zveřejnil úryvek z časopisu Přítomnost, který by měl vést k nalezení článku Hitler je gentleman.

 

Jiří Ovčáček zveřejnil novou „velmi významnou stopu v pátrání“ po článku Ferdinanda Peroutky. Zaměřit by se na ni měli prý všichni, kdo text hledají. Jde o článek publikovaný v Přítomnosti 20. března 1938. „Cenzura znemožnila mi posledně, abych upozornil na pozoruhodné politické schopnosti německého kancléře a abych varoval před jeho podceňováním. Nesmím-li to já říci, nuže, nechť to řekne někdo jiný a třeba jinými slovy,“ citoval Ovčáček text s názvem „Co bylo, nebude“.

„Objevily se spekulace, že šlo o kritiku a varování před německým kancléřem. Synonymum ke slovu ‚pozoruhodný‘ je například význačný, pamětihodný nebo zajímavý,“ dodal Ovčáček.

Pokud nám vnutí kvóty, budeme se bránit

Kromě toho prozradil, že prezident Miloš Zeman uvítal rozhodnutí sněmovny, která odmítla další povinné kvóty na přerozdělení uprchlíků. Česko by v případě jejich nuceného zavedení mělo Evropskou komisi žalovat po vzoru Slovenska.

Bylo by vhodné následovat Slovensko, pokud bude Evropská komise prosazovat kvóty násilím,“ vzkázal Zeman prostřednictvím svého mluvčího.

auslak ( 7. října 2015 20:06 )

Všichni máme svých starostí dost jenom Ovčáček - čtveráček hledá stopy po neexistujícím článku.Možná má slíbeno místo doživotního mluvčího.

inqizitor ( 7. října 2015 19:20 )

Marně přemýšlím, kdo měl z našich prezidentů větší blbce kolem sebe.

tgbb. ( 7. října 2015 18:35 )

Kdyby ten článek existoval, tak by se již dávno objevil.

smoyde ( 7. října 2015 15:20 )

A to se koukni u Mynáře co píše salto, Zeman má fakt pitomce voliče. Ví komu se podbízet, je chytrej, takže blbům a má trůn.

eliska963852 ( 7. října 2015 14:36 )

youtube: Hitler, Zeman, Ovčáček a Peroutkův článek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa