Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Luxus za 10 milionů. Podívejte se na dům ministra Němečka v Čeladné

Autor: poe - 
7. října 2015
05:15

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) si nechal postavil v obci Čeladná v srdci Beskyd dům za 10 milionů korun. Tři miliony dělá údajně hypotéka, zbytek zaplatil ministr ze svých úspor, informoval deník Aha!

Nové rodinné sídlo si nechal ministr vystavět v malebné obci Čeladná ležící v srdci Beskyd. Kousek to má nejen do hor, ale také na golf. „Z toho místa je navíc moc krásný výhled na Lysou horu. Dřív tady byla louka, kde se pásli berani,“ říkají starousedlíci k Němečkově novostavbě. Podobných domů za desítky milionů vyrostlo v Čeladné v poslední době nespočet.

Kdy bude kolaudace?

„Stěhování se ženou v dohledné době neplánujeme, dům ještě není ani zdaleka hotov,“ napsal redakci Aha! Němeček. Co ještě chybí dobudovat, ale neuvedl. Zvenku nicméně stavení, jak se reportéři Aha! přesvědčili na místě, působí tak, že už je připraveno k nastěhování. Dělníci v něm totiž už jen dolaďovali poslední práce spojené se zavedením plynu či elektřiny.

Bývalý šéf Fakultní nemocnice v Ostravě dům financoval podle svých slov z hypotéky ve výši tří milionů korun. Zbytek prý pořídil z úspor. „Na dokončení přispěje svými úsporami včetně stavebního spoření i moje manželka (primářka popáleninového centra v Ostravě),“ nechal se slyšet ministr.

Němečkův dům stojí na pozemku o rozloze téměř 2300 metrů čtverečních. V jejím sousedství má podobně velký dům někdejší ředitel T-Mobilu Miroslav Rakowski.

Jak bydlí někteří členové vlády:

Bohuslav Sobotka (ČSSD), premiér
Cena nemovitosti: 7 milionů korun

Premiér Bohuslav Sobotka žije s rodinou v bytě v Praze-Stodůlkách. Premiér Bohuslav Sobotka žije s rodinou v bytě v Praze-Stodůlkách. | Blesk - Zbyněk Pecák
 

Andrej Babiš (ANO), ministr financí
Cena nemovitosti: 65 milionů korun

Vila v Praze-Průhonicích je majestátní na první pohled. Vila v Praze-Průhonicích je majestátní na první pohled. | archiv Blesk
 

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL), místopředseda vlády
Cena nemovitosti: 4,5 milionu korun

Pavel Bělobrádek vlastní tento dům v Náchodě Pavel Bělobrádek vlastní tento dům v Náchodě | archiv Blesk

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa