Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Na berounských greenech to znají: Janoušek, Rath, Kočka... Klaus se svléká vedle Rittiga!

Autor: Milan Kolář - 
7. října 2015
05:00

Liga výjimečných se zřejmě hraje v berounském golfovém klubu! Ve zdejší šatně má totiž svoji skříňku exprezident Václav Klaus (74), Voldemort podnikání po česku Ivo Rittig (52) nebo třeba syn šéfa matějské pouti a bratr zavražděného Václava Kočky ml. Jan...

Tím ovšem výčet zdejší vybrané společnosti zdaleka nekončí. Na místních greenech si to rozdávali exprimátor Pavel Bém (52), z čachrů obžalovaný bývalý ředitel pražského dopravního podniku Martin Dvořák (45) nebo kmotr Roman Janoušek (47) alias Mazánek, toho času pomocník knihovníka v brněnské vazební věznici.

O komentář k proslulým jménům jsme požádali vedení golfového klubu. „Nezlobte se, k jednotlivým členům se nebudu raději vyjadřovat,“ sdělil nám zdejší prezident Vojtěch Matějček, který se nejprve sejít chtěl, ale když se dozvěděl, co nás zajímá, rozmyslel si to. „Ale Janoušek už k nám nesmí,“ doplnil a dodal, že člen klubu, který ho několikrát přivedl, byl požádán, aby ho již nevodil.

Berounský golfový klub býval také oblíbeným místem na osm a půl roku nepravomocně odsouzeného exhejtmana Davida Ratha (49). Ten sem nechal (jako osobní sponzor) postavit stinné altánky s cedulkami s věnováním. Ty však poté, co vlivného politika zatkla policie, rychle zmizely.

Tihle všichni v minulosti pravidelně navštěvovali berounský golfový klub. Tihle všichni v minulosti pravidelně navštěvovali berounský golfový klub. | Z. Pecák, L. Křivan, D. Kundrát, P. Mazáč a archiv

Jakpak se asi cítí Václav Klaus, jehož jmenovka je na skříňce s číslem 34, v takové společnosti? Podle svých slov hraje golf asi tak jednou za pět let... „Prezident Klaus považuje golf za sport, jemuž se má člověk věnovat až ve stáří, takže dokud mu zdraví slouží, jde raději několikrát týdně na Štvanici na tenis. V šatně berounského golfového klubu nikdy nebyl, ale očekával bych, že s dvouciferným pořadovým číslem skříňky (34) by nesouhlasil,“ sdělil nám Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Nicméně když sem zavítal ještě jako hlava státu, veřejně prohlašoval, že sem bude pravidelně jezdit. Třeba by Klaus zašel častěji, kdyby mu dali skříňku s pořadovým číslem 1.

Někdo z členů klubu nemá Václava Klause natolik rád, že spáchal na exprezidentovu skříňku v šatně atentát. V rezortu za stovky milionů, kde členství stojí 400 tisíc korun, mu pod jmenovku chtěl namalovat mezinárodní kosočtverec. Ale v půlce díla ho někdo patrně vyrušil...

Ne vždycky je v berounském klubu veselo. Mrtvice tady skolila jednoho z nejbohatších Čechů Luboše Měkotu (†55), kterému za mnohamiliardový tunel Mostecké uhelné hrozilo deset let basy.

carisima ( 7. října 2015 15:40 )

Říká se,k že úroveň rozhovoru určuje ten méně chytrý, a je to tak i v nároidě. Máme se tak, jací většinově jsme ,a co těm několika nahoře dovolíme.

salto ( 7. října 2015 14:51 )

Kdo komu myje záda?

vi3ol ( 7. října 2015 11:40 )

Takový hajzl, to zas vyhraje..v takovýmto st. určitě, nesmíte napsat ani ***.. Skrtnou vás..

xracer23 ( 7. října 2015 11:24 )

Verbež-která před lidmi hraje divadlo.Smějí se obyčejným lidem do očí a od 1990 jsou stále u koryt a žer... a žer...!!!!Počínaje privatizací a konče tunely dodnes!!!! Špinavé kšefty,zákony jen a jen proti lidem,kteří stále pracují za posr...10000,-měsíčně!!!A ceny vesele letí vzhůru....Banky,které se sem natáhly,aby mohli lidi sedřít z kůže,opět režírovaly po 1990 páni,který si mastí kapsu dodnes.... Exekutoři,kteří jinde neexistují,pouze ve státní správě (Něměcko,Rakousko...)!!! ...byznys,který ožebračuje obyčejné lidi...pořád brečí a vymýšlí zákony s vládou,jen aby měly stále co dělat,pořád dokola-Zrušit,zrušit!!!!!!!!

verka1 ( 7. října 2015 10:48 )

na nově budou vysílat seriál atentát - expozitura. teď nějak v říjnu. asi před 3 roky vysílali seriál expozitura o Berdychově gangu. kriminální případy podle skutečných událostí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa