Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 zásadních momentů debaty Kalousek vs. Babiš: Mumlání, vulgarita a křik

  • Autor: bru,vr - 
    4. 10. 2015
    15:52

    Andrej Babiš (ANO) a Miroslav Kalousek (TOP 09) se hádali před televizními kamerami. Nespočetněkrát si skočili do řeči, osočili se ze lži a padala i ostrá slova. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší momenty.

  • 1.AntiBabiš s AntiKalouskem

    Snažíte se, abyste nevypadali jako „AntiKalousek“ nebo „AntiBabiš“? Ptal se hned na začátku pořadu moderátor Moravec.

     

    „Já nejsem AntiKalousek, já většinou reaguju na ty ataky celého spektra těch tradičních stran. Opozice vůči vládě v podstatě neexistuje, tady je opozice vůči Babišovi,“ postěžoval si hned na začátku ministr financí. „Lže o biopalivech, lže o tom, že jsme mu nedali rozhovor, to jsou samé lži od rána do večera. (…) Dneska TOP 09 nemá žádný program, jen lži o Babišovi,“ dodal.


    „Já snad ani nebudu reagovat na ten ublížený pláč, který tady teď zazněl,“ řekl rezignovaně Kalousek.

    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu | Blesk/Daniel Černovský

     

  • 2.Babiš a italský fašismus?

    „Antibabiš je mediální zkratka. Pokud ji přijmeme, tak je to odpor proti jinému uspořádání státu, než který spočívá ve volné soutěži politických stran, které jsou nějak hodnotově ukotveny. Pro ten svůj model použil pan předseda vtipnou zkratku – řídit stát jako firmu. To je korporátní model řízení státu. Korporátní model řízení státu – jenom připomínám – stál u kolébky italského fašismu,“ rýpnul si do Babiše Kalousek.

     

    Andrej Babiš reagoval jen pobaveným úsměvem.

     

    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu | Blesk/Daniel Černovský

     

     

  • 3.Hluchota?

     „Nejen že mi skáčete do řeči, nejsme hluchý, pane předsedo, tak nemusíte křičet,“ zpražil rozohněného Babiše Kalousek.

     

    „Dobře,“ utrousil Babiš.

     

    Kvalita sluchu byla na přetřes ale i později. Znovu na ni upozornil moderátor Moravec, když se snažil zarazit mantru, kterou Miroslav Kalousek několikrát zopakoval.

     

    Slušný člověk ve frontě nepředbíhá,“ hřímal Kalousek kvůli projednávání návrhů ve sněmovně. „To už jsme slyšeli, nejsme hluší!“ utnul Kalouskovu modlitbičku Moravec.

    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu | Blesk/Daniel Černovský

  • 4.Nesmějte se, nemumlejte!

    Moderátor Moravec si asi místy připadal jako kantor před plnou, dětmi se hemžící třídou. Jak jinak si vysvětlit jeho úsečné napomínání, které provázelo celý pořad. A to například ve chvíli, kdy s Andrejem Babišem mluvil o ministryni pro místní rozvoj Karle Šlechtové. Miroslav Kalousek nejprve tiše poslouchal, pak kroutil hlavou a nakonec propukl ve smích. „Můžete se nesmát?!“ zarazil po pár vteřinách Kalouskovy posměšky Moravec. „Já se pokusím,“ opáčil přes dusivé pochechtávání.

     

    Černý puntík ale dostal i Andrej Babiš, a to za své neustálé vyrušování – nesčetněkrát totiž skočil do řeči jak Miroslavu Kalouskovi, tak i samotnému Moravcovi – a ten to v závěrečné části pořadu už nevydržel.Můžete chvilinku nemumlat!? Děkuji.“

    Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a televizní moderátor Václav Moravec Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a televizní moderátor Václav Moravec | ČTK

     

  • 5.V zákulisí tykání, před kamerou odstup

    Zatímco si ještě před začátkem pořadu Miroslav Kalousek s Andrejem Babišem tykali, po rozsvícení červeného světýlka na kameře se vše změnilo. Andrej Babiš začal svému protivníkovi v debatě vykat. „Nelžete, pane Kalousek,“ vyzval exministra Babiš.

     

    Jak to vypadalo v zákulisí? A o čem si politici povídali, když si ještě tykali? Podívejte se na video:

     

    Video Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se „zahřívají“ před televizní debatou - Blesk/ Vera Renovica
    Video se připravuje ...

  • 6.Zástupce lidu

    „Orel much nelapá,“ řekl moderátor Andreji Babišovi, když mu navrhl, aby změnil strategii a nereagoval na slova Miroslava Kalouska, která jsou pro něj provokací. „A proč zvete mouchy do tohoto pořadu?“ ptal se Babiš. „Protože je to zástupce lidu,“ opáčil Moravec.

    A přesně v této chvíli se Andrej Babiš rozčílil tak, jak diváci dosud neviděli. „Toto je zástupce lidu?“ začal křičet. „Tak to jsme na tom špatně! Toto je nejzkorumpovanější produkt po revoluci, který lže a který tady nakradl miliardy za posledních dvacet let,“ hřímal Babiš. „Vy jste ovád, pane místopředsedo,“ konstatoval Moravec. Miroslav Kalousek reagoval jen smíchem.

    Miroslav Kalousek (TOP 09) a Andrej Babiš (ANO) Miroslav Kalousek (TOP 09) a Andrej Babiš (ANO) | Blesk

  • 7.Dostaň se ke slovu

    Devatenáctkrát – přesně tolikrát Miroslav Kalousek roboticky zopakoval jisté dvousloví, aby se dostal ke slovu. Nic naplat, Andrej Babiš mluvit nepřestával. Abych vás / abych vás / abych vás...“ opakoval Miroslav Kalousek, až diváky brněla hlava.

    Miroslav Kalousek označil návrh státního rozpočtu na rok 2015 za projídání budoucnosti Miroslav Kalousek označil návrh státního rozpočtu na rok 2015 za projídání budoucnosti | ČTK

  • 8.Nepadala jen ostrá slova

    Musím to zaplatit za ty jejich prů*ery,“ rozčílil se Andrej Babiš s rukou napřaženou k Miroslavu Kalouskovi.

     

    „Jsme v televizi veřejné služby a podle kodexu bychom měli mluvit slušně. Takže ten vulgarismus, který jste použil…“ upozornil Babiše Václav Moravec.

     

    „Co jsem řekl?“ nevěděl Babiš. „Já to nebudu opakovat,“ řekl vážně Moravec. „To bylo u Babišů slušně, tohle,“ uzavřel Miroslav Kalousek.

    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu | Blesk/Daniel Černovský

  • 9.Přehlušeni znělkou

    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se hádali až do poslední chvíle. A možná i potom, co kamery zhasly. To už se nedozvíme. Stejně jako jsme se nedozvěděli nic zásadního v celém pořadu.
    Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu Andrej Babiš a Miroslav Kalousek se připravují na debatu | Blesk/Daniel Černovský

  • 10.Kočky a psy do salámu nemeleme!

    Andrej Babiš po vysílání ještě prozradil, že Miroslavu Kalouskovi přinesl dárek. Poctivou šunku. Proč? „Protože pomlouval české potraviny. Dokonce říkal ve sněmovně, že tam meleme nějaké maso ze psů a koček. Tak jsem mu přinesl tohle,“ okomentoval uzeniny Babiš. Miroslav Kalousek nicméně dárek nepřijal.

    Andrej Babiš přinesl Miroslavu Kalouskovi něco na zub. Andrej Babiš přinesl Miroslavu Kalouskovi něco na zub. | Blesk/Daniel Černovský

gabreta ( 6. října 2015 10:23 )

Souhlasím s tebou. Dávno Moravec není tím neutrálním redaktorem, co býval! Dneska své politické oblíbence podpoří a oponenty přerušuje a nenechává je dokončit argumentaci. Dopředu ví, že Babiš s Kalouskem jsou na sebe alergičtí, ví dopředu jak bude debata probíhat, proto je zve v rámci sledovanosti do duelu. Přitom do jeho pořadu ze všech politických stran zve předsedy, jen u TROP 09 místopředsedu. OSINEK: Babiš mluví "česko-slovenštinou, ale je mu rozumět. Ale Schlafenberg huhlá a nerozumí si už ani sám, natož divák!

gabreta ( 6. října 2015 10:04 )

Tak bys mohl taky vědět, že 90% pracujících na tu průměrnou mzdu vůbec nedosáhne. A to je oficiální údaj ČSÚ! Tak že co je na mzdách Babišových zaměstnanců jinýho, než na mzdách všech ostatních pracujících v ČR? Máš představu, že když je Bureš ministrem, tak jeho zaměstnanci by měli mít platy nadprůměrný naivko??

osinek ( 5. října 2015 12:01 )

Jaké platy berou lidi zaměstnáváni Babišem ? V naprosté většině berou mzdy silně pod úrovni průměrné mzdy Koblihář bere své zaměstnance "pěkně u hu-y"!!!!

osinek ( 5. října 2015 11:55 )

Jaká past chytráku maryfox?Koblihář Babiš se sám zesměšnil Trapný Babiš (krycí estébácké jméno Bureš) nesmyslně blábolil na úrovni srozumitelnosti.Burešova "česko-slovenština" svědčí o jeho úrovni Moravec, troubelo, Bureše ještě šetřil!! Vždyť Babiš se vyhnul odpovědi na manipulaci veřejných zakázek v České Poště (Babišova firma Agrotech manipulovala veřejné zakázky vČP), což prokazují odposlechy policie (záznam časti odposlechů byl v Blesku) A co likvidace úrody farmáře Rady.Pole Rady byla zdevastovaná pesticidy lidmi z Agrofertu Záběr z likvidace úrody na obrazovkách ČT. Doporučuji Maryfox podívat se na řádění Babišových lidí!! Zemědělec přišel po sporu s Agrofertem o úrodu,... www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/1537316-zemedelec-prisel-po-sporu...

maryfox ( 5. října 2015 11:11 )

Třeba jenom ta maličkost,že zaměstnává tisíce lidí,kteří by jinak byli na pracáku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa