Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kalousek tvrdému zdanění hazardu nezabrání, přísahá opozice a svolává schůzi

Miroslav Kalousek (TOP 09)
Miroslav Kalousek (TOP 09)  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, val - 
2. října 2015
15:41

Koaličním stranám došla trpělivost se zdržovací taktikou, kterou nasadil první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek (TOP 09) proti novele, jež by od příštího roku zvýšila zdanění hazardu. Na příští čtvrtek nechala svolat mimořádnou schůzi, která se bude zákonem zabývat.

„Dohodli jsme se, že je potřeba razantně překonat odpor hazardu a prosadit novelu, která konečně zvýší jeho zdanění,“ zdůvodnil pro Blesk.cz mimořádnou schůzi premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). 

Předseda komory Jan Hamáček schůzi svolal na příští čtvrtek. Poslanci na ní kromě hazardu projednají také zvýšení příjmů krajů z DPH.

Novela zákona o zdanění hazardu, kterou připravil poslanec ANO Jan Volný, navyšuje od příštího roku zdanění pro hazardní společnosti.

Volný: Možná to bude pár nocí

Kalousek tvrdí, že proti samotnému zákonu nic nemá, vadí mu ale, že vláda neumožňuje projednávat opoziční návrhy. Ve čtvrtek dokonce nabídl, že změnu podpoří, pokud ale sněmovna ještě před zákonem o zdanění hazardu probere všechny opoziční návrhy, které byly podány dříve.

Dodal, že pokud to vláda neumožní, využije dostupných prostředků k tomu, aby zabránil projednání novely. Už ve středu přitom Kalousek se svým stranickým kolegou Františkem Laudátem zablokovali dlouhými projevy jednání sněmovny na několik hodin. Předseda poslanců TOP 09 ale odmítá, že by šlo o obstrukce. 

Volný v pátek řekl, že s obstrukcemi opozice se počítá i na mimořádné schůzi. Taktiku, jak blokovat snahu opozice, prý koalice nemá. „Vzít si hodně kafe a počítat, že to bude možná pár nocí,“ poznamenal poslanec.

oltec ( 2. října 2015 18:31 )

na co proboha sedíte v té snemovne už dávno mel být nový zakon který by nedovolil opilému kalouskovi zdržovat nesmyslem snemovnu pripadá me to od vás všech jako umysl stydte se 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa