Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Babiš: „Sněmovna funguje podle toho, jak je Kalousek nalitej“

Autor: val - 
30. září 2015
16:50

Ministr financí Andrej Babiš (ANO) si došlápnul na šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska, který se ve středu rozhodl dlouhým projevem zablokovat projednávání zákona o vyšším zdanění hazardu. Předseda ANO zkritizoval, že se sněmovna řídí podle toho, kolik alkoholu Kalousek vypil. Ten předtím řekl, že může doložit svou střízlivost lékařskou zprávou.

Poslanci ve středu odpoledne zamítli Kalouskův návrh, aby se zákon o vyšších daních pro hazardní firmy projednával až v pátek ráno.

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 proto přistoupil k řečnickému pultíku s lahví vody a oznámil poslancům, že bude mluvit tak dlouho, že už se toho dne nic jiného neprojedná.

Během jeho projevu odešel ze sněmovny ministr financí Andrej Babiš, aby poskytl novinářům svůj komentář na tuto taktiku. „Je zajímavé, jak sněmovna funguje. Ona funguje podle toho, jak je pan Kalousek nalitej, kolik alkoholu vypil a jestli jde na koncert. Když jde na koncert, tak se nedělá po 19. hodině, když nejde na koncert, tak můžeme pracovat,“ řekl Babiš.

Kalousek nahrává hazardu, tvrdí Babiš

Téma alkoholu bylo přitom ve středu ve sněmovně na prvním místě. Místopředsedkyně ANO Jaroslava Jermanová obvinila Kalouska, že nechal posunout zahájení schůze na 11. hodinu, neboť se podle ní v úterý večer „unavil“ a pracovat brzy ráno se mu nechtělo.

Kalousek ale Blesk.cz řekl, že podobné nařčení ohledně opilosti čekal, a proto si už v úterý opatřil lékařskou zprávu, která prý dokazuje, že byl střízlivý.

Během Kalouskova projevu Babiš před novináři označil prvního místopředsedu TOP 09 za symbol korupce, který vždy nahrával hazardu, a proto projednání zákona blokuje.

„Pan Kalousek nám vyhrožoval, že pokud neposuneme návrh pana Volného, který říká, že by hazard měl od roku 2016 platit vyšší daně, tak bude dělat obstrukce. To právě dělá,“ uvedl.

Kalouskovu obhajobu s lékařskou zprávou považuje Babiš za směšnou. „Nechť si chlastá od rána do večera, to je jeho problém. Problém je, že my tady nemůžeme pracovat, nemůžeme přijímat zákony, trávíme tady čas a posloucháme ty jeho nesmysly, invektivy, urážky. Bere si za rukojmí celou sněmovnu a dneska to vypadá, že zase nic neuděláme,“ prohlásil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

stanislavhahn ( 9. prosince 2015 18:18 )

Kdy už konečně někdo nak. ope toho Kalouse do ry.páku....

tgbb. ( 1. října 2015 10:51 )

...ona funguje podle toho, jak je pan Kalousek nalitej... Pro mne není důležitý nějaký údajný ochlasta, ale fakt, že Babiš si sobě přiklepnul dotaci 5 miliard a důchodcům dali jen jednu miliardu na příští rok. Kdyby důchodci dostali také 5 miliard, dělalo by to každému důchodci pětistovku každý měsíc. Takže běžte s nějakým ožralou do (_!_), mě zajímá zloděj Babiš!

mandat ( 1. října 2015 09:58 )

Cela vlada stoji za pendrek.Vyhazet tu bandu.

salto ( 1. října 2015 09:19 )

Z něčího pohledu to může být ubohý argument, ale objektivně - Babiš má (bohužel) pravdu

hejhej ( 30. září 2015 21:06 )

belcev: Kalousek vždyck rád žvanil, urážel a předváděl se. Pokud měl za zády uslintaného Karla a chudáka Nečase, nikdo si ho netroufl kritizovat. Nyní je jenom poslancem, opět kritizuje a žvaní o financích, o kterých nemůže konkurovat ekonomům - chemik ožralý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa