Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Musíme zničit samotné vůdce teroristů: Zeman promluvil na shromáždění OSN

Autor: vr, tmp - 
30. září 2015
01:24

Delšího potlesku než ostatní politici se dočkal Miloš Zeman po svém projevu na Valném shromáždění OSN v úterý večer. Tam v angličtině promluvil o řešení problémů spojených s terorismem. Podle něj je klíč ve společném boji proti terorismu pod záštitou Rady bezpečnosti OSN.

„Jestliže máte mnoho témat v krátkém proslovu, nemluvíte vlastně o ničem,“ těmito slovy zahájil svůj zhruba desetiminutový projev prezident Miloš Zeman na Všeobecné rozpravě Valného shromáždění OSN. Podle Zemana je terorismus hlavním nebezpečím pro lidskou civilizaci a právě kvůli němu čelí evropské země ohromné migraci.

Podle prezidenta je třeba změnit představu, že proti terorismu lze bojovat klasickou formou. „Nenavrhuji masivní okupaci žádného území. Navrhuji koordinovanou akci pod záštitou Rady bezpečnosti OSN. I když všech pět členů Rady má různé zájmy, mají jednoho společného nepřítele. A nic nespojuje víc než společný nepřítel,“ řekl Zeman.

Podle Zemana je zapotřebí aktivovat „spící struktury“ Rady bezpečnosti a zlikvidovat nervová centra teroristických organizací: „Potřebujeme malé vojenské jednotky vybavené drony, helikoptérami, které ve spolupráci s tajnými službami zlikvidují vůdce teroristických organizací.“ V závěru svého projevu pak vyzval stálé členy Rady bezpečnosti, aby rezoluci o společné akci proti teroristům navrhli.

Celý záznam můžete vidět zde: 

settt ( 30. září 2015 21:36 )

 tak pravil zkušený válečný bojovník.....!!!OMG

turan ( 30. září 2015 16:56 )

Medzi cikánmi v osade!

eliska963852 ( 30. září 2015 15:58 )

Táměř prázdný sál, to muselo být pro Zemana potupné.

jana999 ( 30. září 2015 10:47 )

myslím, že není šance vystoupit, okamžitě by nás amíci obsadili a jediný kdo by se nás zastal by byli rusové a amíci by mohli začít válku v evropě proti rusku

1pravda1 ( 30. září 2015 10:47 )

Jako milosezemana tě vymazali, tak budeš otravovat jako ovčáček toto už jsi psal několikrát Jak vidíš tak ho z Pražského hradu pustili - dokonce do NY ty jsi určitě volič Karla - no ten by to prochrápal

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa