Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Mynář: Prověrku jsem nedostal. Teď si to pročtu, pak se odvolám

Autor: vr, kal - 
25. září 2015
14:40

Hradní kancléř Vratislav Mynář potvrdil Blesku, že nedostal bezpečnostní prověrku na stupeň přísně tajné. Teď si chce prostudovat zdůvodnění – a pak využít všech prostředků, aby verdikt Národního bezpečnostního úřadu zvrátil.

„Ano, já mohu potvrdit, že jsem se seznámil s listinou NBÚ, která říká, že dostávám negativní stanovisko ve věci žádosti udělení prověrky na stupeň přísně tajné,“ řekl Mynář Blesku. „Teď momentálně se chci velmi podrobně seznámit s odůvodněním a následně se rozhodnu o dalším postupu, ale s velkou pravděpodobností přikročím k rozkladu řediteli NBÚ,“ dodal kancléř.

Video Mynář prověrku nedostal. Poslechněte si, jak reagoval. - Vera Renovica
Video se připravuje ...

Tedy – v nejbližších hodinách, dnech a zřejmě ani měsících se Vratislav Mynář nehodlá postu hradního kancléře vzdát. „To není žádná strategie. Jako každý občan, pokud se budu cítit v právu, budu chtít využít veškeré opravné prostředky. Veškeré možné,“ zmínil Mynář.

Prezident Zeman sice už stihl říct, že by si Mynáře na Hradě nechal tak jako tak na nějakém důstojném místě. Kancléř ale změnu místa zatím neřeší. „Vzhledem k tomu, že věřím, že ten čas je velmi vzdálen, já ho ani nepředpokládám, tak jsme se na toto téma konkrétně nebavili,“ sdělil Blesku k otázce další práce pro prezidenta.

Kancléř okomentoval ale i kličkování posledních dnů. Tedy – proč nejdřív ve středu zmizel ze Senátu před novináři, aby otázku bezpečnostní prověrky jel pak ve čtvrtek komentovat za prezidentem do Moravskoslezského kraje. A řekl, že mu dokument leží v Praze na stole.

„Já nemám žádnou mediální strategii, já jsem udělal to, co jsem udělal. Byl jsem v Senátu, pak jsem jel za panem prezidentem na krajskou návštěvu. Tam díky hysterii novinářů jsem řekl, co jsem řekl. To není žádná strategie. Dělám věci tak, jak je přináší život,“ uvedl kancléř. Médiím prý žádné vyjádření v Senátu nepřislíbil. „Jen jsem se chtěl vyjádřit k ústavnímu soudci, to bylo celé,“ dodal.

Proč přesně bezpečnostní úřad odepřel kancléři prověrku na stupeň „přísně tajné“ zatím Mynář neřekl. Dřívější informace v médiích ale zmiňovaly jeho problematickou podnikatelskou minulost – především aktivity ve společnosti Petrcíle spojené s privatizací ostravských hutí.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbb. ( 26. září 2015 20:12 )

Levácká elita na Hradě. Hnus.

dzery ( 26. září 2015 14:34 )

Vždycky bylo a bude že lump chrání lumpa.

tgbg ( 26. září 2015 08:56 )

Dva arogantní nadutci, kteří podřídili své osobní blaho a chorobnou ctižádost nad zájmy státu a občanů. Zeman a jeho podkoní, řízení a placení fašistickým Ruskem.

pepen ( 26. září 2015 07:28 )

Být to v cizině-stáhne krovky a odejde!!!!V Česku je jiná situace-bezcharakterní lidé kolem politiky-je nic nerozhází.Ba naopak-bude dělat vše proto,aby lid co nejvíc nasral!!!!! V Česku si tito lidé mohou dělat co chtějí-proto to tak v Česku vypadá!!!!  

nojasne ( 26. září 2015 00:41 )

Vždyť je to jen věrná kopie svého šéfa. Šlouf, Gross, Minář, Rusnok, Čuba ... Inu Zeman umí najít pěkně obskurní postavičky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa