Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brutálně přepadli Hermanova náměstka. Odporné a ubohé, vzkázal ministr kultury

Náměstka ministra Hermana Patrika Košického brutálně přepadli.
Náměstka ministra Hermana Patrika Košického brutálně přepadli.  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
18. září 2015
18:55

Náměstek ministra kultury Daniela Hermana Patrik Košický (42) skončil v nemocnici. Dvojice neznámých pachatelů ho brutálně napadla před jeho vlastním domem. Šéf kultury Herman to označil za odporný a ubohý čin.

"Náměstka ministra kultury Mgr. Patrika Košického dnes ráno před jeho domem napadli dva neznámí útočníci. Náměstek Košický byl převezen záchrannou službou se zraněními hlavy do nemocnice k ošetření. Bližší informace zatím nelze poskytnout, případ nyní vyšetřuje Policie České republiky," uvedla v tiskové zprávě Simona Cigánková, mluvčí ministerstva kultury.

Podle ní se Košický nyní cítí adekvátně tomu, co se stalo, již v sobotu by se však chtěl zúčastnit Dnů otevřených dveří v Nostickém paláci. Tedy v sídle ministerstva kultury.

"Brutální napadení mého spolupracovníka je odporný, ubohý čin, zasluhující si co nejhlubší opovržení. Jsem přesvědčen o tom, že Policie České republiky udělá vše, co je v jejích silách, aby byl původce tohoto hnusného činu co nejdříve dopaden a po zásluze potrestán," reagoval na napadení svého náměstka ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Herman i Košický v minulosti společně působili i v Ústavu pro studium totalitních režimů. Herman se vedení ÚSTR ujal v srpnu 2010, Košického přivedl do ústavu zpět. Košický totiž předtím po neshodách s předchozím vedením rezignoval. Když Herman odcházel na ministerstvo, následoval jej i jeho blízký spolupracovník Košický.

Kdo je Patrik Košický

• Pochází ze Slovenska, vystudoval filozofii na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. Na Slovensku později přednášel na univerzitách v Trnavě a právě v Bratislavě.

• V minulosti působil jako redaktor v Podtatranských novinách, dále pak na sekretariátu ve Slovenské katolické charitě či ve sdružení Člověk v tísni. Podílel se na humanitárních misích v Kosovu, Čečensku, Srbsku či Afghánistánu.

• Pracoval i ve slovenském Ústavu paměti národa, byl také šéfredaktorem čtvrtletníku Pamäť národa.

• Na Úřad vlády nastoupil v roce 2013, do kanceláře ministra kultury pak jako vrchní ředitel ministrova kabinetu nastoupil v roce 2014.

• Je ženatý a má syna Davida.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zadnice ( 18. září 2015 20:36 )

Na Slovensku by se to zřejmě nestalo, neboť je slovák!

funebrak ( 18. září 2015 20:26 )

Z hlediska Vyššího principu mravního vražda tyrana není ...

demiro ( 18. září 2015 19:30 )

Ten pán je stejný šmejd, jako všechny neziskovky a podivné, podobné existence, beztak si chce vzít "domů" i muslimy. Fandím útočníkům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa