Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Plot proti uprchlíkům je lepší než střelci ve vlaku, rozjel se Stropnický

Autor: val - 
16. září 2015
09:20

Svérázným způsobem se přihlásil k maďarskému protiuprchlickému plotu a je také pro vytvoření záchytného tábora u maďarských hranic. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) se kvůli běžencům činil na sociální síti Twitter.

„Jistě, plot není ideální. A co tedy navrhujete? Střelce ve vlaku? Přeju vám, aby tam zas cestovali tři američtí vojáci,“ napsal v úterý večer na Twitteru Stropnický. Narážel tak na nedávnou událost, kdy trojice amerických vojáků na dovolené zneškodnila marockého teroristu.

Ministrova glosa na sociální síti nicméně narazila na kritické až urážlivé reakce. „Jistě, pane ministře. Co to pijete?“ zněl jeden z komentářů. „Vážně jste teď přirovnal všechny uprchlíky k pomatenejm šílencům, co chtěj zabíjet civilisty ve vlaku?“ podivil se další respondent.

Stropnický: Maďarům je třeba pomoct, ne je kritizovat

Stropnický už předtím naznačil na internetu svou náklonnost k maďarskému řešení migrační krize. „Maďarům je třeba pomoct a ne je kritizovat za to, že brání hranici Schengenu,“ prohlásil.

Navrhl také, aby u maďarských hranic vznikl záchytný tábor se solidním vybavením. „Tábor u maďarských hranic by mohly postavit země Visegrádu. Jako příspěvek, který může přispět k řešení krize víc než alibistické kvóty,“ napsal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině