Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miliardy, pak kolaps. Zemanův čínský emisar Tvrdík skončil na kapačkách

Autor: dv - 
6. září 2015
10:10

Hlavní manažer česko-čínských vztahů Jaroslav Tvrdík nezvládl náročný program s návštěvou prezidenta Miloše Zemana v Číně a zkolaboval. Z hotelu odcházel s kapačkou, předtím ho podle informací Blesku ošetřil lékař.

V minulosti šéfoval dokonce ministerstvu obrany, ale týdenní program s Milošem Zemanem v Číně byl zřejmě zkrátka moc. Bývalý prominent ČSSD Jaroslav Tvrdík, který má v současnosti „pod palcem“ česko-čínské styky, musel po kolapsu využít lékařské pomoci.

V péči Zemanova lékaře

„Kapačku má připevněnou na šatním ramínku nad hlavou, vypadá unaveně a nechce to komentovat,“ hlásí ze Šanghaje zpravodaj Blesku David Vaníček. Čínská spojka v letadle sedí a komunikuje s kolegy, do péče si ho vzal prezidentův lékař, který se posadil vedle něj.

Kapačka Jaroslava Tvrdíka (vpředu letadla) Kapačka Jaroslava Tvrdíka (vpředu letadla) | Blesk - David Vaníček

Tvrdík se zhroutil jen několik hodin poté, co čínská společnosti CEFC dohodla hned několik velkých obchodů v Česku – vstup do letecké společnosti Travel Service, Pivovarů Lobkowicz a majitele TV Barrandov.

Jaroslav Tvrdík na kapačce a v péči lékařů Jaroslav Tvrdík na kapačce a v péči lékařů | Blesk - David Vaníček

Prezident Zeman vyčíslil, že jenom v počátku jde o byznys zhruba za deset miliard. Tvrdík v jeho dojednání přitom hrál jednu z ústředních rolí. Je otázka, zda se pak zhroutil vyčerpáním. Anebo jestli s prezidentem čínský úspěch také náležitě neoslavili...

Na dotaz Blesku, zda jde o vyčerpání, Tvrdík jen mlčel. „Asi je to vyčerpáním, ale je to otázka přímo na něj,“ uvedla jeho kolegyně.

tgbb. ( 6. září 2015 23:13 )

Je vidět, že jako komouš držíš linii, kterou ti do kedlubny natloukli ve VÚMLu (večerní univerzita marxizmu-leninizmu pro debily).

eda22 ( 6. září 2015 22:49 )

Hm, takže nic. No neva.

honza54. ( 6. září 2015 19:31 )

Ty jsi vážně blbej eda Za zbytečné utrácení považuje například nákup letounů Airbus, nárůst platů o třetinu, nákup 29 limuzín Audi, či projekty na základě poradenských společností Deloitte ČR za 91 milionů korun a McKinsey & Company za 146 milionů korun.

1395 ( 6. září 2015 16:24 )

Měl by tam zůstat a trochu Číňanům pomoci nastartovat vyšší ekonomický růst. Je to poradce k nezaplacení.

eda22 ( 6. září 2015 16:04 )

Tak nás poučte, co udělal v ČSA. Ale ne lidovou tvořivost z hnojiště sociálních sítí, ale činy a čísla. díky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa