Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Krnáčová si dala selfie, Zeman neuměl kotoul. Politici zahájili školní rok

  • Autor: Zuzana Štíchová - 
    1. 9. 2015
    18:47

    První školní den tradičně vyhnal politiky do školních lavic. Školní rok zahajoval třeba prezident Miloš Zeman, ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD) nebo pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO). A zatímco většina se vydala namotivovat prvňáky, jinak první školní den prožíval premiér Bohuslav Sobotka. Sám totiž vypravil poprvé do školy svého mladšího syna Martina. „Tak od dnešního dne máme u nás doma druhého školáka :-) Hezký začátek školy všem dětem, rodičům i učitelům!“ napsal na sociální síti ministerský předseda, o rodinné fotky se ale podělit nechtěl.

  • 1.Nešla mi matematika ani tělocvik, přiznal při zahajování školního roku v centru Prahy prezident Miloš Zeman

     

    Loni Zeman zahájil školní rok v Lánech, letos na ZŠ Curieových na Praze 1. Loni Zeman zahájil školní rok v Lánech, letos na ZŠ Curieových na Praze 1. | Blesk / Ladislav Křivan

    Tradici si nenechal ujít prezident Miloš Zeman. A svou návštěvu ZŠ Curieových v centru Prahy okořenil, jak je jeho zvykem, několika výroky. Přiznal, že mu na základní škole nešla matematika, ani to mu ale nezabránilo, aby vystudoval ekonomickou vysokou školu.


    Dále měl prý nedostatky ve zpěvu a v tělocviku. Z těch prý dostal dvojku, podle prezidentova mínění byly jeho výkony ale spíš na trojku. Neuměl kotoul a učitel zpěvu si při jeho vystoupení prý zacpával uši. 

  • 2.Andrej Babiš se první školní den ujal tradice nedaleko Poděbrad. V Sadové dekoroval prvňáky

    Andrej Babiš (ANO) dekoroval prvňáčky v ZŠ Sadská nedaleko Poděbrad. Andrej Babiš (ANO) dekoroval prvňáčky v ZŠ Sadská nedaleko Poděbrad. | Facebook ANO

    Dík moc za pozvání do Sadské, hlavně paní ředitelce Žánové, základní školu vede výborně. Dala mi cenné informace o školství, nabila mě energií, je to moje krevní skupina,“ vzkázal přes sociální sítě šéf hnutí ANO a jeden z nejbohatších Čechů Andrej Babiš.

     

    Prvňáky v Sadské společně s rodiči vítali tradičně nejen učitelé, ale i ostatní žáci. Do tříd je pak slavnostně odvedly učitelky. 

  • 3.Ministryně školství Kateřina Valachová sbírala inspiraci v Brně

    Kateřina Valachová rozdala knížky jak prvňákům, tak deváťákům. Kateřina Valachová rozdala knížky jak prvňákům, tak deváťákům. | MŠMT

    Prvňáčky v ZŠ Novolíšeňská v Brně uvítala na devítileté pouti povinnou školní docházkou sama ministryně školství Kateřina Valachová (ČSSD). Přiznala, že sama sbírala dnes na školách inspiraci.

     

    Nadchlo mě heslo této školy: Život, radost, fantazie. Myslím, že bych si ho měla osvojit pro celé školství, i když je to hodně velký cíl,“ řekla členka vlády. Dětem rozdala Valachová také knihy – říkadla nebo o školních strašidlech. 

  • 4.Lidovec králem: Poslanec zahájil školní rok v kostýmu

    Poslanec Jaroslav Klaška přijel na zahájení školního roku v kostýmu krále. Poslanec Jaroslav Klaška přijel na zahájení školního roku v kostýmu krále. | KDU-ČSL

    Už brzy bude mít coby zpravodaj zákona o elektronické evidenci tržeb Jaroslav Klaška (KDU-ČSL) plné ruce práce. Dnes se přijel do Telnice u Brna pobavit s dětmi.

     

    Na svém koni jsem přijel na zahájení školního roku do Telnice v kostýmu krále. Zejména prvňáčky, ale i další žáky jsem povzbudil, popřál mnoho úspěchů a rozdal bezpečnostní prvky. Poté jsem se odebral do sídla české státnosti, do Poslanecké sněmovny,“ napsal na sociální síti Klaška. 

  • 5.Pražská primátorka si dala selfie se studenty

    Krnáčová si dala se studenty i populární selfie. Krnáčová si dala se studenty i populární selfie. | Martin Mašín

    Po svém pojala slavnostní den pražská primátorka Adriana Krnáčová. A v duchu svého předsevzetí, že bude lépe komunikovat, vyrazila na základní školu i na gymnázium. S odrostlejšími studenty si dokonce pořídila populární selfie.

     

    „Tehdy jsem si říkala, k čemu mi bude to, co se učím. Dnes už vím, že čím je člověk vzdělanější, tím větší má konkurenční výhodu. V životě se stávají různé věci, můžete přijít o podnikání, majetek, ale vzdělání vám nikdo nevezme. Jen vzdělaný člověk je svobodný a může se svobodně rozhodovat,“ řekla studentům. Prvňáčkům na ZŠ Emy Destinové v Bubenči pak popřála, aby si školu oblíbili. 

  • 6.Černochová zavzpomínala na staré časy

    Poslankyně ODS Jana Černochová zahájila školní rok na ZŠ Botičská. Poslankyně ODS Jana Černochová zahájila školní rok na ZŠ Botičská. | MěÚ Praha 2

    „Tak a je zase po prázdninách. Když jsem je šla ráno přivítat do našich základních škol (ZŠ Resslova a ZŠ Botičská) s hrůzou jsem si uvědomila, že od mého prvního školního dne uplynulo už dlouhých 35 let,“ zavzpomínala na své školní začátky poslankyně Jana Černochová (ODS).

     

    „Rodič ve třídě tehdy být nesměl, nikde žádné barvy, jenom bílá na stěnách a nástěnky minimálně s Gagarinem. Ne, nepíšu to jako retro sentiment, hodně věcí se díkybohu změnilo,“ dodala Černochová. Prvňáčkům popřála úspěšný start školní docházky a učitelům a rodičům pevné nervy. 

  • 7.Kníže zůstal doma, jeho oblíbenou školu zatopili před desítkami let

    Karel Schwarzenberg Karel Schwarzenberg | David Malík, archiv

    Chtěl jsem dnes navštívit prvňáčky ve své oblíbené škole ve Žďákově. Bohužel mi bylo řečeno, že bez potápěčského kurzu to není možné,“ žertoval na vážné téma na sociálních sítích dnes předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg. Připomněl tak osud jihočeské vesnice, která musela ustoupit stavbě Orlické přehrady a byla zatopena před více než 50 lety. 

  • 8.Zpátky ke kořenům, tak by se dala označit cesta Tomia Okamury do Krásného Dvora

    Předseda hnutí SPD Tomio Okamura přivítal žáky prvních tříd nedaleko Podbořan - na škole, kam sám kdysi chodil. Předseda hnutí SPD Tomio Okamura přivítal žáky prvních tříd nedaleko Podbořan - na škole, kam sám kdysi chodil. | Marcela Zýchová

    V Krásném Dvoře v Ústeckém kraji přivítal prvňáčky předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomio Okamura. „Do této školy jsem chodil jako malý, když jsem pobýval v dětském domově v blízkém Mašťově u Podbořan,“ řekl Okamura. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa