Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemanovy další zdravotní trampoty. Prezident přestává slyšet

Autor: ČTK, zst - 
31. srpna 2015
19:51

Prezident Miloš Zeman v pondělí během tiskové konference, během které se ho novináři mohli ptát na cokoliv, přiznal, že velmi špatně slyší. Lékaři mu prý diagnostikovali 40% ztrátu sluchu. Hlava státu komplikace přiznala poté, co přeslechla jednu z otázek. Pravděpodobně jsou to ale komplikace spojené s věkem, Zeman zanedlouho oslaví 71. narozeniny.

Lékaři prezidentovi Miloši Zemanovi diagnostikovali čtyřicetiprocentní ztrátu sluchu. Zeman to řekl na pondělní tiskové konferenci poté, co špatně slyšel jednu z položených otázek.

Mně nedávno lékaři diagnostikovali 40procentní ztrátu sluchu, takže první otázku jsem slyšel, druhou mně ještě bude tlumočit Jiří Ovčáček,“ řekl Zeman doslova. Podobná situace nastávala při setkáních s novináři i v minulých měsících.

Prezidenta dlouhodobě trápí především cukrovka a s ní spojená neuropatie dolních končetin, tedy porušení nervů, kvůli kterému nemá cit v nohou od kotníků dolů. Je to prý, jako by místo nich měl protézy, přibližují onemocnění odborníci. To mu způsobuje potíže s pohybem. Často zakopává a padá ze schodů, musí proto chodit o holi.

Takže jsem považován za notorického opilce,“ poznamenal Zeman v nedělním rozhovoru s Frekvencí 1. Dodal, že kvůli neuropatii bere na zmírnění bolestí léky.

Zeman je znám svým nepříliš zdravým životním stylem a zálibou v kouření a alkoholu. Jeho životospráva se dostala do popředí zájmu v době prezidentské volby a hlavně po převzetí funkce. Například když při odemykání komory s korunovačními klenoty působil unaveně a několikrát zavrávoral.

Nezdravý životní styl

Podle oficiálního prohlášení měl virózu, v médiích se spekulovalo o opilosti. To podpořilo i vyjádření některých přítomných politiků. Lékaři později oznámili, že trpí onemocněním nervů, kvůli kterému hůř cítí nohy. Potíže souvisí s cukrovkou druhého typu. Měl by podle lékařů omezit nadváhu a kouření a dopřát si více pohybu.

Sám Zeman se nedávno pochlubil, že kromě cukrovky a neuropatie ho nic jiného netrápí. „Plíce, přestože jsem vášnivý kuřák, jsou naprosto čisté. Nedávno jsem byl na rentgenu, říkali: ‚Vy jste nekuřák, že?‘ A prostatu, pravil profesor Dvořáček, prostatu mám jako panic,“ prohlásil.

Letos v lednu Blesk mimo jiné informoval o celkovém zdravotním stavu Miloše Zemana. Tady je:

Oči: V srpnu roku 2012 šel na operaci šedého zákalu souvisejícího s věkem. Brýle nosí jen na čtení.

Uši: Zeman aktuálně přiznal 40% nedoslýchavost. Někdy mu tak musí vypomáhat jeho tiskový mluvčí.

Plíce: Počet cigaret omezil ze čtyřiceti na dvacet denně. U silných kuřáků se větší skok ani nedoporučuje.

Játra: I alkohol už si prezident podle svých spolupracovníků hlídá. Tvrdý pije, jen když velí příležitost, jinak mu chutná suché bílé víno.

Slinivka: Jednou z posledních věcí, které prezidenta trápí, je lehká cukrovka. Tu se snaží regulovat dietou.

Žaludek: Pořád jí hezky česky, omezil ale vepřové, dá si klidně víc přílohy než masa, konzumuje salát a dezerty úplně odepsal.

Ledviny: Kameny ho v minulosti trápily pravidelně a s kolikou musel jednou na operaci. Dnes je v pořádku.

Prostata: Ta je jeho zdravotní chloubou. Sám totiž několikrát řekl, že má tento orgán »jako panic«!

Pravé koleno: Předloni v říjnu Zeman zakopl o shrnutý koberec a ošklivě si poranil koleno – úkladnou past měl nastražit »první pes« Darcy. Rekonvalescence byla dlouhá, obešel se však bez operace.

Chodidla: Neuropatie – ošklivé poškození nervů v důsledku cukrovky – trápí Zemana už léta. Chodidla necítí, a tak občas zakopne. Prevence? Hůlka a speciální komfortní boty.

Palec levé nohy: Ach ten palec! Nejprve mu v něm operovali šlachu, pak se mu i zanítil. Trable ale už pominuly.

japos22 ( 1. září 2015 21:30 )

japos22 ( 1. září 2015 20:58 )

Miloš je úplně v pohodě a Pleskáčům už z toho vyloženě hrabe

dzambulka007 ( 1. září 2015 10:02 )

Hehe, správně.

ssjs ( 1. září 2015 03:27 )

Mekta ještě žije? Když už za něj mluví jen Kalda...

borka30 ( 1. září 2015 00:58 )

K uprchlíkům a jiným diskuzi nedají, ale k prezidentovi ano. Nechte ho být. Stejně je nejlepší a zdravotní nějakou potíž má skoro každý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa