Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Komunista Ransdorf měl další nehodu. Narazil do chodce zrcátkem

Autor: simao, vet, mim - 
25. srpna 2015
09:45

Na Praze 4 měl zrcátkem svého superbu narazit do chodce, od nehody však prý ujel. Kolem europoslance Miloslava Ransdorfa se opět objevily zvěsti o jeho další autonehodě. Sám Ransdorf při dotazu Blesk.cz incident potvrdil. Tvrdí však, že nikam neujel a nezraněný chodec v klidu odešel po svých.

Nehoda se stala v pondělí 24. srpna nedaleko zastávky MHD Pavlíkova na Praze 4 kolem půl šesté odpoledne. Řidič superbu škrtl zpětným zrcátkem chodce. Podle svědka, který se Blesk.cz ozval, byl mužem, jenž z místa nehody ujel, Miloslav Ransdorf.

Po řidiči pátrala i policie. „Nehoda nám byla nahlášena v 17:35, auto jelo směrem od Chýnovské ulice. Ke střetu došlo nedaleko autobusové zastávky,“ potvrdil Blesk.cz policejní mluvčí Jan Daněk. Chodec, ročník 1987, měl podle něj přecházet mimo přechod, asi 80 metrů daleko.

Auto Škoda Superb ho mělo zachytit zrcátkem a řidič následně odjel z místa. „Policie nehodu prošetřuje. Dosud není jisté, že by viníkem nehody byl řidič,“ dodal mluvčí policie.

Ransdorf: Chodec utekl pryč

Blesk.cz: Můžete potvrdit, že jste měl včera večer nehodu?

Ransdorf: Měl jsem kolizi. To se nedá říct nehoda, protože nějaký člověk přecházel na místě, kde vůbec není přechod, a urval mi zrcátko u auta.

Blesk.cz: Vy jste z místa skutečně ujel?

Ransdorf: Já jsem se vrátil, za mnou byla fronta, otočil jsem se a chtěl jsem počkat na policii. Jenže ten člověk zmizel.

Blesk.cz: Komunikoval jste s ním?

Ransdorf: On mi neřekl své jméno. Já jsem s ním mluvil. On se najednou sebral a utekl pryč.

Blesk.cz: Jak ten člověk vypadal?

Ransdorf: Byl to muž menší postavy, zelené tričko, a myslím, že měl bradku. Byl mladší. Odešel po svých, žádné problémy.

Byli jste svědky nejnovější nehody europoslance Ransdorfa? Ozvěte se na tip@blesk.cz, příp. telefonní číslo 724 014 586!

Bouračky europoslance Ransdorfa

Že na místě nehody nebyl nikdo ošetřován, potvrdili i záchranáři. „V 17:47 přijala záchranná služba hlášení o dopravní nehodě. Na místo jsme vyslali posádku rychlé záchranné pomoci. Když záchranáři na místo přijeli, zjistili, že nikdo ošetření nežádá,“ sdělila Blesk.cz mluvčí záchranné služby Jiřina Ernestová.

Člen KSČM Ransdorf měl problémy za volantem již v minulosti. V červnu 2007 srazil 44letou ženu nedaleko přechodu na Praze 6. „Já jsem ji viděl na poslední chvíli. Je to vůbec poprvé, co se mi takováto věc stala. Jsem z toho v absolutním šoku. S tou paní soucítím,“ tvrdil tehdy ČTK. Žena utrpěla lehčí oděrky, Ransdorf se s ní mimosoudně vyrovnal a stíhání bylo zastaveno.  

K výslechu na policii putoval poté, co v červenci 2008 srazil na Karlovarské ulici v Praze 18letou dívku. Ta utrpěla poranění hlavy a stejně jako chodkyně z předchozího případu musela být převezena do nemocnice. V obou případech dechová zkouška vyloučila řízení pod vlivem alkoholu.

V dubnu 2010 boural Ransdorf pro změnu při výjezdu ze dvora v Libušské ulici, služebním autem se střetl s projíždějícím vozem. K nehodě v hlavním městě se pak Ransdorf přimotal dvakrát i loni - v lednu a červenci. V lednu boural opět v „prokleté“ Libušské ulici, v červenci pak měl nehodu s tramvají v Jindřišské ulici nedaleko sídla KSČM.

Tramvaj mu tehdy nabourala zadní část vozu. „Přivolaní zástupci dopravního podniku uznali, že nehodu zavinil řidič tramvaje, nikoli já, a že poškozený zavazadlový prostor a nárazník mého vozidla dají na vlastní náklady opravit,“ uvedl tehdy Ransdorf serveru lidovky.cz.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

fjdksla ( 26. srpna 2015 11:08 )

Milej zlatej, parézu lícního nervu můžeš mít klidně do dnešního večera stačí chytnout průvan. A máš jistou roční léčbu a rehabilitaci - s nejistým výsledkem.

fjdksla ( 26. srpna 2015 10:55 )

Redakce blesku rozdojila kozla. Z ulomeného zrcátka udělala další nehodu a aby se nezapomnělo na předchozí "nehody", pro jistotu je zopakovala. Následky: jednou lehčí oděrky, poranění hlavy u druhé nehody je výmysl, dívce se nic nestalo a navíc byla spoluvinicí, potřetí škrábanec na laku. Dvakrát byl nabourán, jednou mu na červené vlítla po náledí řidička do kufru, podruhé mu do kufru ťukla tramvaj. Teda řeknu vám, kéž by všechny autonehody měly stejně "fatální" následky!!!

ibuprofen ( 26. srpna 2015 10:47 )

Prosím Blesk o informaci, proč ten chodec odmítnul počkat na příjezd policie a vypařil se.

ebati ( 26. srpna 2015 10:46 )

Za co, ty hlavo? Za to, že mu nějaký ožrala utrhnul zrcátko? Dej se vyšetřit.

panda82 ( 25. srpna 2015 12:59 )

No to je k smíchu, jsi čekatel, ze vzteku se ti zkřiví též, a jinak jsi vyrovnaný, podle diskuze asi ne

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa