Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Moravec se s politiky nastěhuje do televizní věže. Zadarmo, hlásí ČT

Moderátor Václav Moravec stěhuje svoji nedělní diskusi do žižkovské televizní věže
Moderátor Václav Moravec stěhuje svoji nedělní diskusi do žižkovské televizní věže  (Autor: Reprofoto ČT a Jarmila Hluchá)
Autor: kal, lbp - 
25. srpna 2015
16:00

Ostřílený televizní moderátor Václav Moravec (41) mění adresu své nedělní politické diskuse. Dosud až na výjimky vysílal pořad z pražského studia na Kavčích horách. Diváci sice viděli Moravce i politiky obklopené panoramatem Prahy, ve skutečnosti byli ale všichni v zelené místnosti, kam českou metropoli dokreslovaly televizní počítače.

Po letní pauze se Otázky Václava Moravce vrací na obrazovky v neděli 30. srpna. A počítačové triky nahradí skutečný výhled na Prahu – z žižkovské televizní věže. Televize láká na novinku se sloganem „nově a s nadhledem“.

Na stejné adrese sídlí kromě vysílače také luxusní pražská restaurace. Jestli si teď budou hosté muset hledat pro nedělní oběd jiné místo, Česká televize neupřesnila.

Těším se na nové prostředí, zmínil Moravec

„Žižkovská věž byla jako lokace zvolena proto, že poskytuje vyhovující technické zázemí, které umožní každotýdenní přímý přenos,“ uvedla mluvčí ČT Alžběta Plívová. „Česká televize za využití prostor nehradí žádné nájemné a náklady jsou v tomto případě zcela standardní, tedy stejné, jako při jakémkoli vysílání publicistického pořadu z exteriéru,“ dodala.

„Změna je život, těším se na nové prostředí a pevně věřím, že se divákům bude změna kulis líbit,“ řekl Blesku Moravec.

A je to tady, po letní pauze jsme zpět. A máme pro vás hned několik překvapení... Těšíme se na viděnou poslední srpnovou neděli.

Posted by Otázky Václava Moravce on 25. srpen 2015

Spory s Babišem a červená karta od Klause i Zemana

Moravec sice patří mezi českou moderátorskou elitu, ale zároveň je pověstný svými spory s vrcholnými představiteli státu – speciálně prezidenty.

Vysílání Otázek bojkotoval už bývalý prezident Václav Klaus. Po výtkách na adresu služebního zákona pozvání do studia začal odmítat i prezident Miloš Zeman. Moravec totiž divákům ukázal, že Zeman už jako premiér počítal s místy politických náměstků, která přitom jako prezident tvrdě kritizoval.

Dusno kvůli pořadu bylo i těsně před jeho letošní letní pauzou. Do střetu s Moravcem se dostal tentokrát vicepremiér Andrej Babiš (ANO).  

monza ( 25. srpna 2015 16:23 )

Všem úastníkům zakázat výtah a je po pořadu!

luder ( 25. srpna 2015 07:33 )

On se na ty jeho manipulativní kydy ještě někdo dívá?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa