Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vědec chválí Zemanova Ovčáčka. Kritikou uprchlické výzvy prý věci pomohl

Autor: Zuzana Štíchová - 
21. srpna 2015
16:42

Nedávné vystoupení hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka nadzvedlo ze židlí politiky i odbornou veřejnost. Kritika Výzvy vědců se ale otočila proti němu a podle jejích iniciátorů Zemanův hlas pomohl šířit názory této skupiny. Ve Studiu Blesk to za vědce uvedl Martin Blažek. Na podporu iniciativy se i díky Ovčáčkovu vystoupení vyjádřili také někteří členové vlády.

Více než 2700 akademiků a přes 5000 dalších lidí už připojilo své podpisy pod výzvu, do které se pustil prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. A jejich počet neustále roste. Podepsal se už i vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Podporovateli jsou i ministři Jiří Dienstbier a Kateřina Valachová (oba ČSSD), zatím ale výzvu nepodepsali.

„Pan Ovčáček se příliš netrefil,“ okomentoval pro Blesk kritiku prezidentova mluvčího jeden z iniciátorů výzvy Martin Blažek. Dodal, že podporu už skupina má i od lidí, kteří odmítají úspěšné soužití několika kultur vedle sebe. Řešit vše ale chtějí v klidu.

Velkým úspěchem výzvy by prý bylo přesvědčit přední představitele České republiky, aby nepoužívali ve svých vystoupeních silná slova. „Získat pana prezidenta by bylo hezké, nicméně to zřejmě není reálné,“ řekl s úsměvem Blažek.

Celý rozhovor s Martinem Blažkem o vystoupení Jiřího Ovčáčka, o ambicích Výzvy vědců i o tom, jakým způsobem se dá v klidu bojovat s extremismem, najdete zde:

 

Video Výzva vědců proti nenávisti k uprchlíkům: Ovčáček nás nepochopil - Zuzana Štíchová, Petr Soukup
Video se připravuje ...

 

hejhej ( 23. srpna 2015 10:00 )

I vědci dokáži blábolit nesmysly. Zase nějaká přihlouplá organizace " výzvy". Normálně myslící člověk na výzvy akademiků se může vykašlat. Když propagují imigranty, mohou přestat " vymýšlet" a můžou se jim plně věnovat, ubytovat je a financovat. Orgánizátoři těchto nesmyslů přestali zatahovat do výzev herce a umělce protože byli k smíchu, nyní jsou k smích pro změnu vědci.

hasa50 ( 22. srpna 2015 11:35 )

 

rudyptak48 ( 21. srpna 2015 19:58 )

Co, kdyby tyto naše chytré hlavy, říkající si elita národa, šli všem příkladem. Ať si každý z nich vezme domů 3 utečence a po všech stránkách se o ně postará, podle jejich přání, samozřejmě na své vlastní náklady a bude se starat i o jejich potomky. Takže 2 700 akademiků a 5 000 dalších dobrodinců, kteří podle Blesku podepsali petici, t.j. 7 700 x 3 = 23 100, takže by se tito nezjištní a tolerantní lidé mohli okamžitě postarat o 23 100 utečenců. Není to báječné, jakou máme v Čechách tolerantní inteligenci?

demiro ( 21. srpna 2015 19:04 )

Tzv. vědci, které dokonce podporují antipolitici typu Dienstbiera a černozádelníckého lidovce Bělobrádka, jsou ne elita, ale odpad národa!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa