Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zadlužený exministr Ivan Pilip: Přijde o svůj zámek?

V Pilipově zámku v Trnové se konají svatby a další společenské akce.
 (Autor: Archiv Blesk.cz)
Autor: poe - 
11. srpna 2015
12:02

Zámecký pán bez zámku? I to se může stát. Pokud někdejší ministr školství a financí Ivan Pilip (52) nesrovná nabrané zhruba 70milionové úvěry, přijde o zámek Trnová, který mu zatím ještě říká pane.

Pilip se v roce 2002 stáhl z české politické scény. Do července 2007 byl viceprezidentem Evropské investiční banky. Po výnosném angažmá se pustil do podnikání v realitách. Jenže měl smůlu – přišla krize a s ní pád realitního trhu. O Pilipovy luxusní byty nebyl zájem…

Přišla hubená léta a on nebyl schopen splácet úvěry. Vše došlo až k hrozbě, že v exekuci přijde o zámek Trnová, který si s manželkou koupil v roce 2006 a za 60 milionů korun ho zrekonstruoval. Exekuce byla nakonec zažehnána. Pilip, který se znovu pokoušel postavit na vlastní nohy, zámeček převedl na soukromou společnost, kde vlastní 99,99 %, aby se jako fyzická osoba oddlužil.

Jenže hrozba, že Pilip o zámek přijde, je ve vzduchu dodnes. „Základní jmění firmy, na niž byl zámek převeden, je 70 milionů korun. Firma má úvěry a ty srovná buď prodejem, vstupem investora, nebo postupným splácením,“ napsal Blesku bývalý politik. Ten by byl spíš pro variantu s investorem, protože by se ze zámkem jen nerad loučil. „Provoz zámku funguje velmi dobře a rozhodně by dávalo smysl zaměřit se na další rozvoj,“ doufá Pilip.

zauber ( 12. srpna 2015 17:12 )

Nikoliv psy, ale koně.

st.rec ( 12. srpna 2015 09:26 )

Jojo-kdysi nutně potřeboval nové větší služební auto aby mohl vozit svoje psy,teď by mohl jezdit antonem asi jako Kajínek.Ale to je žabař,žabař je i Rath proti tomuhle.

zelena.karkulka ( 11. srpna 2015 22:02 )

Jejich problém je,že politika a kradení v politice je něco jinýho, než podnikání v konkurenčním prostředí-všichni tihle týpci nadělají akorát mega dluhy

jarda304 ( 11. srpna 2015 17:07 )

bohužel kapitalismus nemáme. Máme socialismus z Brusele - opět místo svobodného trhu máme plánování, kvóty, regulace a dotace. Socialismus z RVHP už zkrachoval a ted krachuje socialismus z EU

sores ( 11. srpna 2015 16:38 )

Ano přesně tak, zloději a podvodníci jeho kalibru mají v životě štěstí! V Česku není střední třída. Chudáci pak ti méně chudí a pak už je milionáři!!! Ale zato máme vysněný KAPITALISMUS-huráááááá!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa