Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Moderátorka na mě útočila, protože menstruovala, zahlásil Donald Trump

Autor: ČTK - 
8. srpna 2015
17:40

Americký miliardář Donald Trump, který chce za republikány kandidovat na post šéfa Bílého domu, dospěl k závěru, že při čtvrteční televizní debatě na něj moderátorka útočila proto, že menstruovala. Moderátorka stanice Fox News Megyn Kellyová se Trumpa vyptávala na jeho urážky vůči ženám. Trump nyní kvůli svému výroku nesmí na jedno z největších shromáždění amerických konzervativních aktivistů, napsal server britského listu The Guardian.

Kellyová Trumpa během debaty uchazečů o republikánskou nominaci popudila, když chtěla vědět, zda bude jako případný prezident Spojených států pokračovat ve svém přístupu k ženám. Ty v minulosti častoval nadávkami jako "tlustá prasata" nebo "povalečky". "Bylo vidět..., jak jí krev teče – víte odkud," řekl televizi CNN o Kellyové.

Trump měl být dnes hostem na shromáždění konzervativců sdružených kolem blogu RedState. "Chtěl jsem mu dát velký prostor, ale s tou poznámkou o Magyn Kellyové to rozhodně přehnal," řekl šéfredaktor blogu Erick Erickson, který akci v Atlantě uspořádal. Erickson se tak stal první klíčovou osobností z hlavního proudu amerických konzervativců, které se s Trumpem rozcházejí, uvedl The Guardian.

Trump tak přijde o příležitost mluvit s řadou konzervativních aktivistů i novinářů, kteří na srazu budou. Erickson řekl, že se po Trumpově výroku na CNN obrátil na lidi z jeho kampaně a ptal se, co tím měl na mysli. Nepopřeli prý, že narážel na menstruaci.

Na Trumpovu poznámku na adresu Kellyové také okamžitě reagovala jediná uchazečka o republikánskou nominaci Carly Fiorinaová. "Pane Trumpe, to je neomluvitelné," vzkázala mu na Twitteru.

Nejde o první kontroverzní výrok, jehož se Trump dopustil, ačkoliv se dosud těšil největší podpoře mezi případnými republikánskými kandidáty na post prezidenta. O mexických imigrantech přicházejících do USA Trump řekl, že to jsou násilníci. O republikánském politikovi Johnu McCainovi, který strávil léta ve válečném zajetí a byl mučen, prohlásil, že pro něj není válečným hrdinou. A v pátek sdílel zprávu na Twitteru, v níž se o Kellyové psalo, že je "nána".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 9. srpna 2015 10:05 )

V USA prezidenta aspoň volí. V tupcovském, fašistickém Rusku se Putler volí sám.

dzambulka007 ( 8. srpna 2015 21:47 )

Asi se hoch pomátl.

ejvm1712 ( 8. srpna 2015 20:33 )

Když mohli Amíci zvolit Obamu a to dokonce dvakrát po sobě,tak už může být presidentem USA každý.

dumik ( 8. srpna 2015 19:06 )

 pak že jsou kreténi jen mezi muslimy s jejich poloviční výpovědní hodnotou ženské svědkyně

batohm ( 8. srpna 2015 18:59 )

To bude příští prezident! Lidi mají pokrk politické korektnosti=cenzuře. Prostě jak to říká tak to je a tečka.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa