Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zeman: Hamáček není opilec. Mě za něj občas považují

Prezident Zeman a šéf Sněmovny Hamáček
Prezident Zeman a šéf Sněmovny Hamáček  (Autor: ČTK)
Autor: simao - 
2. srpna 2015
11:59

V Poslanecké sněmovně panuje suchý zákon, tedy zákaz prodeje alkoholu v době jednání. Vyhlásil jej předseda Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), který byl však nedávno sám přistižen, jak schůzi řídí pod vlivem. Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech promluvil i o tom. A o své zálibě v alkoholu.

Prezident Zeman je známý tím, že se alkoholu nebrání. Již legendární je jeho kauza "Viróza", u které však dodnes tvrdí, že pod vlivem nebyl. Ve 3. díle pořadu S prezidentem v Lánech Zeman komentoval i nedávnou aféru předsedy Poslanecké sněmovny Jana Hamáčka, který přiznal, že si před řízením schůze Sněmovny dva panáky dal.

„Vážně mi nebylo dobře. Stres celý den… A když si vezmete, že jsem téměř 100 minut vedl jednání Sněmovny, no, byla to kombinace únavy a alkoholu,“ vysvětloval svůj úlet Hamáček. Dal si prý slivovici, kterou dostal na jednom ze svých výjezdů do regionů.

Po Hamáčkově drmolení ve sněmovně vyvstala otázka i pro prezidenta Zemana: Je tenhle výkon hodný předsedy Sněmovny, kterým jste byl také? "Já Jana Hamáčka znám jako velmi slušného člověka a nikdy jsem se nesetkal s tím, že by byl považován za opilce. Na rozdíl ode mě, který občas za opilce, podle mého názoru neprávem, považován je," uvedl Zeman.

Hamáčka se přitom zastali také jeho spolupracovníci ve Sněmovně a kolegové ze strany. „Nikdy jsem si nevšiml toho, že by pan předseda řídil schůzi pod vlivem alkoholu,“ uvedl místopředseda Sněmovny Petr Gazdík (TOP 09 a STAN). „Já ho neznám, jako že by pil. Honza je mezi těmi, kteří nepijí,“ dodal Blesk.cz Vítězslav Jandák (ČSSD).

"Dokonce to, že to není opilec, svědčí o tom, že po pouhých dvou skleničkách slivovice, jak sám uvedl, se mu trochu pletl jazyk. Věřte, že člověk, který umí pít, po dvou skleničkách slivovice mluví naprosto plynule, s jiskrou v oku, a dokonce občas trousí i nějaké bonmoty. Problém není v tom, zda pijete, ale zda umíte pít," upozorňuje prezident.

"Mně se to nestalo ani na plénu ani při nějaké televizní diskuzi, jako například dnes. A vypili jsme skleničku vína s mým tiskovým mluvčím, když jsme k vám šli. A mohu vám říci, že to víno na mně, aspoň doufám, žádné negativní následky nezanechalo. Možná pozitivní, protože se říká, že ve víně je pravda a já jsem vám tady, pane redaktore, neříkal nic jiného než pravdu," uvedl s úsměvem Zeman.

O zákazu pití alkoholu ve Sněmovně Zeman míní: "Já ten zákaz pokládám za naprostou pitomost, pokud zahrnuje i pivo." Sklenička piva podle něj dobrý oběd zdokonalí a po jednom pivu prý nebude klopýtat ani abstinent. "Něco jiného je zákaz tvrdého alkoholu, tam bych s tím souhlasil," poznamenal Zeman. Tolerantní by byl i u skleničky vína. "Já jsem benevolentní, protože poměrně hodně vydržím," poznamenal.

CELÝ ZÁZNAM ROZHOVORU S PREZIDENTEM MILOŠEM ZEMANEM Z LÁN NAJDETE ZDE>>

oldedek ( 3. srpna 2015 11:29 )

Ty jeho "povídačky a vysvětlovačky" ke zmetkovi Mynářů jsou vychytrale mazané - např. "Ani vy pane redaktore, dokonce ani já nejsme realitní makléři - proto to špatně hodnotíte..." - že jím není rozumbrada Zeman to mi je jasné, ale že ten "šikovnej" obchod hodnotilo několik velice známých makléřů jako švindl, to si mu redaktore ani trochu nepřipomněl... Nebo : Za délku prověřování Mynáře nemohu - to ta komise ... No a to je ten Mynář jedinej u nás v republice nebo ho má ten ZMETEK nějak "šikovně za něco" v hrsti - mohu si to z té trvrdohlavosti Zemana BRÁNIT MYNÁŘE jen domýšlet ... A co to majetkové přiznání - to není Milouš jeho nedostatek ale TVOJE ohromná chyba - ty nám furt a furt zdůrazňuješ jak chceš kontrovat zlodějský zmetky a sám ... Přitom Šloufa, kamaráda, člověka, který tě dostal na Hrad ale vůbec i do politiky, si vyhodil raz dva ...!!!!!!

havran2 ( 2. srpna 2015 16:50 )

HAMÁČEK,TAK NECHLASTEJ V PRÁCI !!!!!!

4858 ( 2. srpna 2015 12:36 )

...opilý politik není nebezbečný ale nesmí být levičák ani pravičák,nejlíp jsou na tom řekněme populisti,navíc mlčící-ti nikomu nevadí ale to se netýká jen politiky

petr11 ( 2. srpna 2015 12:12 )

...opilý politik není nebezpečný

dzery ( 2. srpna 2015 12:08 )

Indiáni by Manovi říkali Velká huba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa