Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotka vyždímal ministry. Před volnem jednali 16 hodin, pauzu měli jen na jídlo

Zleva premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)
Zleva premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)  (Autor: ČTK)
Autor: kal - 
30. července 2015
09:05

Budete mít tři týdny volna, tak tu teď koukejte sedět až do noci. Tak nejspíš udeřil na kolegy ve vládě premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD). Ministři totiž zasedli k jednání ve Strakově akademii ve středu v devět ráno. A skončili až ve čtvrtek okolo jedné hodiny ranní.

Že bude poslední červencové jednání vlády vydatné, odtušili ministři předem. Program sliboval přes 50 bodů s rozpravou. Tedy návrhů zákonů, vyhlášek, koncepcí a informací, ke kterým se v debatě může vyjádřit každý z ministrů. Že budou ale jednat dvě směny v kuse, asi nečekal nikdo.

„16 hodin vlády se blíží. Pravda, byla pauza na oběd a večeři,“ zmínil v čase 0:46 na Twitteru například vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). A přidal k tomu slova o stachanovcích, která odkazují na sovětské úderníky z 30. let minulého století.

Ani rekordní délka jednání – aspoň na vládní poměry, poslanci už jednali v kuse i několik dní – ale nepřinesla ve všem výsledky. Ministři například odložili projednání základních parametrů plánovaného výběrového řízení na nového provozovatele mýtného systému. Vrátí se k němu po vládních prázdninách za tři týdny. Neshodli se ani na 30milionové dotaci pro klokánky a Fond ohrožených dětí.

mazliva.samicka ( 30. července 2015 11:55 )

I zatrkat....

zlymikes ( 30. července 2015 11:29 )

a mohli se alespoň vycinkat?

hejhej ( 30. července 2015 11:06 )

Jednali 16 hodin, no a co?? Kdyby se v jiné dny neflákali, zbytečně nevykecávali, nemuseli 1 den v roce natahovat. Jiní , kteří svou pracují něco vyprodukují, pracují déle, ale rozhodně za méně peněz, než tito darmožrouti..

mortis69 ( 30. července 2015 10:14 )

Píšu si s Tomiem Okamurou,jsem pro politiku DSSS a Kdyby do toho šli i Imigranty v ČR nechceme,taky bych neváhal

ohrazenice ( 30. července 2015 10:07 )

Souhlas. Ale koho volit když jsou všichni zkorumpovaný?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa