Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Úřad vlády rozdal odměny: Za půl roku přes 19 milionů

Loni za stejné období Úřad vlády na mimořádných odměnách vyplatil 26 milionů korun
Loni za stejné období Úřad vlády na mimořádných odměnách vyplatil 26 milionů korun  (Autor: Blesk)
Autor: ČTK, bru - 
28. července 2015
15:21

Přestože 19 milionů je pro běžného smrtelníka obrovská suma, pro Úřad vlády jde o úsporu. Loni totiž odměny dosáhly na 26 milionů. Odměnění si tak navzdory částce asi stejně zoufají. Nově totiž odměny nepřekročí 25 procent z ročního úhrnu nejvyššího platového tarifu.

Úřad vlády vyplatil za první letošní půlrok svým zaměstnancům mimořádné odměny dohromady přes 19 milionů korun. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí vlády Martin Ayrer. Podle něho byly loni za stejné období odměny o sedm milionů korun vyšší.

„Úřad vlády důsledně dodržuje parametry služebního zákona, žádná z odměn udělených zaměstnancům Úřadu vlády nepřekročila stanovených 25 procent z ročního úhrnu nejvyššího platového tarifu a nejvýše přípustného osobního příplatku a příplatku za vedení,“ uvedl k odměnám vedoucí Úřadu vlády Pavel Dvořák.

Loni za stejné období Úřad vlády na mimořádných odměnách vyplatil 26 milionů korun. O šesti milionech z této částky přitom podle Ayrera rozhodl ještě předchozí úřednický kabinet Jiřího Rusnoka v rámci navýšení mzdových prostředků ministerstvem financí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa