Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exhejtmanova restaurace stále zeje prázdnotou: U Ratha straší!

Autor: Marcel Mihalik - 
28. července 2015
21:37

Do Rathovy hospody jakoby se hosté báli. Ani nedávná změna názvu a nájemců v osobách Pepy a Zdendy nezažehnala prokletí, s nímž se potýkal už „hostinský“ David Rath (49): Ustavičně prázdný lokál! Straší tu totiž duch předražení…

Navštívili jsme opět restauraci, kterou ještě před měsícem provozoval bývalý středočeský hejtman a poslanec ČSSD David Rath.

Právě v den, kdy byl zatím nepravomocně odsouzen k 8,5 roku vězení za korupci při předražených státních zakázkách, otevřeli jeho předraženou restauraci Citadela (Pevnost) noví nájemci.

Teď se jmenuje Hostivický dvůr. Jenže ani tahle změna, včetně přechodu od středomořské kuchyně k české, nepřilákala zástupy strávníků.

Steak za tři sta!

Noví šéfové, Pepa a Zdenda, měli od začátku jasno: „My chceme vsadit na českou kuchyni,“ holedbali se před otevřením.

Realita jídelního lístku je ale trochu jiná: Burger Jack Daniels, italské máslové rizoto, carpaccio... Jídlo je stejně kvalitní, ale dáte za ně dvě až tři stovky. Hotovky jsou jako za Ratha – na slušné jídlo bez polévky potřebujete stovku. A to je na Hostivice prostě moc...

Hosté

Rathovo vizionářské motto pro původní Citadelu znělo, že je „místem, kde necháte čas plynout“. To platí nadále. I v době naší návštěvy – kolem oběda ve všední den – nechávalo v Hostivickém dvoře plynout čas pět hostů. To je o dva víc, než když jsme tu poobědvali ještě za Ratha…

Jídelní lístek

Citadela měla jídelní lístek jako mexickou telenovelu s 12 stranami, zaměřený na mořské plody a italské těstoviny. Hostivický dvůr má jednodušší, dvoustrannou nabídku.

Delikatesy

Nejdražší baštou je tu jihoamerický grilovaný steak z mladého býčka bez přílohy za 319 korun. Za Ratha byl nejdražší tatarák z tuňáka za 390 korun.

Hotovky

Těstoviny s lososem v Citadele byly za 145 korun, Hostivický dvůr špagety podává za 95 korun. U vepřových a kuřecích steaků zůstala cena 105 Kč bez změny.

Nápoje

Dřív tu čepovali třetinku plzně za 30 Kč, dnes mají pro žíznivé stejné množství gambrinusu za 20 korun. Dvě deci červeného jsou nyní o 5 korun levnější, vyjdou na 40 Kč.

Personál

Rathův italský šéfkuchař Luca Norcia odešel. Místo něj v Hostivickém dvoře vaří dva mladí kuchaři, dojíždějící z Prahy. Na place jsou dvě celkem neopotřebované servírky. Citadela si vystačila s jednou.

frantacizek ( 29. července 2015 04:09 )

jasně že jo. Však to psal Marcel z malého mesta. ta hovada bulvární nevědí, která bije. Mají platy 12tis čistého a celej den nevytáhnou paty z redakce, pak nemají být sociálně zanedbaní

frantacizek ( 29. července 2015 04:06 )

tak Marcel je nový inspektor Plesku přes restaurace jo? To je dobře, že se ta bulvární hovada na příkaz vedení začala pod ty své plky podepisovat, ještě by měli přidávat fotky, aby je lidé na ulici mohli zastavovat a kdykoliv si praštit. David by mohl bejt dobrej kantýnskej na Pankráci

jsemtady ( 28. července 2015 22:31 )

Do prčic, zase není diskuze k uprchlíkům a naším inteligentním cikánům! Blesku, běž s tou cenzurou do pr.dele!

eda22 ( 28. července 2015 22:28 )

Slušný steak za 300 je snad normál, ne? Spíše je to ještě levné.

pavucinka ( 28. července 2015 22:00 )

Kdy se postaví už ta chobotnička na Letné? Jinak chobotničky nemusím v žádné podobě. Hospoda se mně líbí, jídelní lístek ne, spíše snobárna než dobrota / tedy pro Čechy/. Já bych si dala raději švěswtkové knedlíky s makem a věřím, že i mnozí jiní a dokonce i cizáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa