Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ministr vnitra Chovanec bude jednat o uprchlících: Rakousko pošle na Slovensko 500 lidí, pomůže jižním sousedům i Česko?

Sjezd ČSSD: Ministr obrany Milan Chovanec
Sjezd ČSSD: Ministr obrany Milan Chovanec  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ČTK - 
27. července 2015
07:05

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) bude dnes v Mikulově jednat s rakouskou kolegyní Johannou Miklovou-Leitnerovou o bezpečnostní a migrační politice obou zemí. Večer Chovanec navštíví zařízení pro uprchlíky v Zastávce u Brna. Ministerstvo vnitra má v současné době čtyři azylová zařízení tohoto typu s kapacitou zhruba 700 míst, ještě v Praze-Ruzyni, Kostelci nad Orlicí a Havířově.

Rakousko se potýká s přílivem běženců, kteří do země přišli zejména z Blízkého východu a severu Afriky. Minulý týden Slovensko slíbilo, že dočasně poskytne ubytování až 500 uprchlíkům, kteří požádali o azyl v Rakousku. Měli by být ubytováni v Gabčíkovu na jihu země. Obyvatelé obce, kde už byli utečenci ubytováni v minulosti, informaci přijali s nelibostí.

Proti přijímání uprchlíků z jihu je také většina Čechů. Z červnového průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění vyplývá, že tento názor má víc než 70 procent obyvatel Česka.

Téma uprchlíků ze Sýrie a severní Afriky se dostalo do středu pozornosti poté, co zesílil jejich příliv do Evropské unie zejména přes Středozemní moře. Evropská komise navrhla povinné kvóty, podle nichž mělo být mezi ostatní země Unie v příštích dvou letech rozděleno 40.000 syrských a eritrejských žadatelů o azyl z Itálie a Řecka. Unijní státy ale v červnu tento záměr odmítly a nyní o rozdělení uprchlíků vyjednávají.

Vláda schválila, že ČR přijme do konce roku 2017 celkem 1500 uprchlíků. Letos by to mělo být 400 lidí, příští rok 700 a 400 v roce 2017. Zhruba 1100 lidí by měla ČR převzít od Itálie a Řecka, 400 z táborů na Blízkém východě. Stát kvůli tomu chystá otevření nových záchytných zařízení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ad-ga ( 28. července 2015 14:02 )

http://www.novinky.cz/domaci/376147-pro-ceske-deti-penize-nejsou-ale-pro-imigranty-ano-podivuje-se-z eman.html to jsme teda dopadli, uprchlíky si sem nasadíme a pro děti z klokánků se peníze nenajdou.uprchlíky budeme financovat z našich daní jako by nám nestačili cigáni. Děti, samoživitelky a důchodci se půjdou pást. Kdo se nás ptal, jestli souhlasíme, aby se zde usídlili imigranti, islamisté a jiná verbež????

tgbg ( 27. července 2015 20:00 )

kobyla1: Ty nám tu dnes a denně jen dokazuješ, že jsi debil z redakce, který za ty svoje bláboly dostává prémie ve stravenkách...kretene

tgbg ( 27. července 2015 18:33 )

Rusko Rusko ta zločinecká RUSKÁ RUDÁ ARMÁDA ať si je naloží na ty letadlové bombardovací lodě a odveze k sobě do RUSKA zmetci jen zlo páchají v těchto muslimských státech co rozpoutali ty války !!

sandokan500 ( 27. července 2015 12:51 )

Lidi nezapomente,az budou volby dat jim to sezrat.Tady to hranici,uz zvlasti zradou co tu snama ty nymandi delaj jsou p.o.s.r.a.n.y.z EU a usa absolutne nemaji vlastni nazor.Co tu porad kvakaj vo rodinach s detmy.Kdyz sem prijizdej sami mlady statny chlapi vohakli jak ze zurnalu.Kde asi vzali prachy na cestu a na mobily.To nejsou zadni chudaci,ale predvoj ISiS.Pan chovanec sobotka a ostatni by za to meli nest zotpovednost.Co nam sem chteji natahnout.

handgood ( 27. července 2015 12:37 )

Uměle vyvolaná vlna utečenců je cílený džihád na Evropu. Proč neutíkají do ráje muslimů, t.j. do bohatých států jako jsou Saudská Arábie, Kuvajt, Bahrajn ap.? Proč jim tyto bohaté státy nepomohou? Jsou to přeci jejich souvěrci a miliony jich každoročně putují, aby obíhali svatyni Kaabu v Mekke a kamenovali ďábla. Ti jejich imámové jim vymývají mozky a všichni by najednou chtěli být mudžáhidové. Jen si představte obraz ráje podle muslimů. Kdo by do takového ráje něchtěl jít? Možná jim namluvili, že takový ráj je právě v Evropě, kdo ví? Muslimský ráj Kdo z muslimů nechtěl by žít v ráji, obšťastňován huriskami, zachovat si mládí? Mudžáhidé se tam houfně hlásí, až hrdinný džihád, jejich duše spasí. Užívat si v ráji, pramenů chladivých, spočívat na ňadrech, hurisek vášnivých. Tyhle krásné panny, Alláhem jsou dány, splní mudžáhidům, každé jejich přání. Panenství hurisek, se tam obnovuje, s jejich věčným mládím, každý den spojuje. Vzhůru mudžáhidé, nebojte se smrti, Alláhovi pravověrní, jeho věrné děti!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa