Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Idyla, nebo represe? Pelikán a Fiala se hádají o zážitky z chorvatské dovolené

Předseda ODS Petr Fiala a ministr spravedlnosti za ANO Robert Pelikán
Předseda ODS Petr Fiala a ministr spravedlnosti za ANO Robert Pelikán  (Autor: archiv Blesk.cz)
Autor: Jan Kálal - 
10. července 2015
13:48

Na několika frontách běží v pátek boj o zavedení elektronické evidence tržeb v Česku. Hlavním kolbištěm je sněmovna, kde měří síly vicepremiér Andrej Babiš (ANO) hned s několika vyzyvateli. Ale vře to i na sociálních sítích, konkrétně na Twitteru, kde se do sebe pustili šéf ODS Petr Fiala a ministr spravedlnosti Robert Pelikán (za ANO)

„Každý turista, který navštívil Chorvatsko, chápe, že elektronická evidence tržeb nebude fungovat. Stát nedonutí platit občany daně represí, ale tím, že je sníží,“ napsal na Twitteru Fiala. Odkázal se přitom na stát, ze kterého Babiš i vláda premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) berou pro elektronické pokladny hlavní inspiraci.

A zatímco Babiš se v tu dobu na sociálních sítích chlubil fotkami obřích účtenek, se kterými předtím pochodoval sněmovnou (než mu je šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek a jeho družina počmárali), Fialův „tweet“ vybudil do akce ministra spravedlnosti za ANO Roberta Pelikána.

„Asi jsme byli každý v jiné zemi. Já tam minulý týden viděl, že to perfektně funguje,“ zmínil Pelikán. Jestli jel i k moři na svém oblíbeném kole, už nezmiňoval.

V tu chvíli se ozval další hlas z ODS, analytik František Cerha. „Nesmíte chodit nakupovat s chorvatskou finanční policií. Samozřejmě, že to v reálu vůbec nefunguje. Mají z toho srandu,“ uvedl Cerha hned s tuplovaným „smajlíkem“.

I na to měl ale Pelikán hbitou odpověď. „Byl jsem tam jako obyčejný turista. Účtenku jsem dostal všude,“ prohlásil s tím, že zajímavým vedlejším efektem je podle něj to, že Chorvati „skoro všude berou karty“.

null:gallery:false:false:false

bizon_pepa ( 19. července 2015 14:39 )

Vzpomínáš si, jak sobotka a jeho družina řičela, když se měli doktoři připojovat online k pojišťovnám? Jestli ne, tak ti připojenu, že hlavní dva argumenty byly: a) ne všude je internet, b) někteří lékaři jsou staří a prácovat s PC se už nenaučí. Teď s tím nemají problém. Mávnutím proutku se internet objevil i v nejzapadlejších vískách a pracovat se naučí i nejstarší babky trafikantky. TAkže to není závist nad myšlenkou, ale spíš odplata za předešlou destrukci. Už chápeš?

maryfox ( 19. července 2015 10:13 )

Fiala je modrý magor, který nepřipustí, že jiná myšlenka než jeho může být dobrá. Až budou lidé čestní andělé, bude EET zbytečná. Ale pokud musí platit daně zaměstnanci,musí i všichni ostatní.Zkusme dávat zaměstnancům mnohem vyšší plat a nechat na nich placení daní, bez praktické možnosti kontroly.Za jak dlouho stát zkolabuje?

ingmarie ( 10. července 2015 14:54 )

 Tak to je skvělé. Kup ze si velký sešit a můžete si tam lepit ty ůčtenky roztříděné třeba podle oblastí - Split, Zadar , ... nebo podle sortimentu- cafe latte, espresso . Atd. Chápu vaše nadšení a že se nemůžete dočkat až to bude tady taky zavedeno! Velcí ať si kradou ale na malé ryby bude konečně klacek N

takytaky ( 10. července 2015 14:42 )

A tak nám je taky příjemné, že nám k pressu přinesou účtenku, pak další ke zmrzlině a ne ty naše trapný účtenky, psaný rukou tak, že se pak ani číšníci sami v nich nevyznají a koktají, co jsme si vůbec objednali. Když pak platíme s přáteli zvlášť, ještě se nějak shodneme, ale když přinesou účet dohromady a dokonce při nějaké větší konzumaci, tak někomu věřit je hodně nebezpečné. že se najdou chytráci je všem jasný. Bohužel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa