Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Káže vodu, pije slivovici. Předseda sněmovny Hamáček přiznal, že byl při jednání opilý

Autor: dv, bru - 
10. července 2015
11:50

Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček z ČSSD káže vodu a pije... slivovici! Jako šéf sněmovny by měl dohlížet na to, aby poslanci dodržovali pravidla. Ten o zákazu pití, který platí od března 2014, ale sám porušil. Blesku přiznal, že ho na scestí svedla pálenka.

Bylo pozdě odpoledne 18. června a poslanci poslouchali interpelace svých kolegů. Předseda Hamáček si ale našel ještě zábavnější činnost. Během dne se chodil posilňovat do kuloárů, až mu z toho ztěžkl jazyk. Jak dokazuje video ze záznamu jednání sněmovny, například jméno ministryně práce Marksové se mu nepodařilo zřetelně vyslovit. „Měl jsem v tu chvíli slabší chvilku, tak jsem požádal kolegu Gazdíka, aby mě zastoupil,“ řekl Blesku Hamáček.

Jenže na politika, který reprezentuje dolní komoru, to pro Blesk.cz byla odpověď nedostačující. Když se redaktor napřímo zeptal na alkohol, Hamáček si na rozverné odpoledne vzpomněl: „Byla to kombinace únavy a stresu, neříkám, že jsem nic nepil, dal jsem si dvě skleničky,“ řekl Hamáček. Politik si prý během dne užil dvě „skleničky slivovice“, později ale množství upřesnil na „dva panáky“.

Video Opilý předseda Hamáček ve sněmovně - PSP
Video se připravuje ...

Hamáček měl vlastní zásobu, alkohol si totiž na oficiálních občerstvovacích místech ve Sněmovně koupit nesmí! „Dostal jsem ji na jednom ze svých výjezdů do regionu,“ prozradil původ slivovice Jan Hamáček. Poslanci ale mohou kořalku přesto v budově koupit, ve stánku vedle tiskového centra, který nepatří sněmovně, a tak se v něm alkohol smí prodávat. Ale jen po lahvích! 

Nepřipouští ale, že by to pro něj bylo poučení pro příště, trvá na tom, že šlo o výjimečnou situaci. „Vážně mi nebylo dobře. Stres celý den… A když si vezmete, že jsem téměř 100 minut vedl jednání Sněmovny, no, byla to kombinace únavy a alkoholu,“ dodal Hamáček.

Svým voličům se neomluvil, svědomí ho ale přece jen trochu kouslo. „Doufám, že jsem nic závažného neudělal,“ kál se v rozhovoru pro Blesk.

Už 19. března 2014 Blesk psal o tom, jak si politici posílají pro chlast své asistenty... Už 19. března 2014 Blesk psal o tom, jak si politici posílají pro chlast své asistenty... | Blesk

 

pomoooc-hori ( 10. července 2015 21:26 )

ssjs ( 10. července 2015 16:03 )

Kalda chlastá pravidelně, kníže vyspával při jednání PS. Ale ti mohou, ti jsou z pravice, nadlidi. Na prostý lid a levici musí být přísnost

vlasta1 ( 10. července 2015 15:37 )

No a čemu se divíme vždyť je to v tomto státě jeden z možných způsobů jak přežít.

radkapatka2014 ( 10. července 2015 14:48 )

No, tak ten ji měl jak z praku, at mě nevykládá , že tohle bylo jen po dvou panákách !

alff ( 10. července 2015 14:26 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa