Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Útok na Stropnického: Molotovovy koktejly asi na dům hodil Rus, je ve vazbě

Autor: bru - 
30. června 2015
15:57

Muž, který zaútočil na ministra obrany Stropnického, je prý ve vazbě. Má jít o Rusa, který přechodně žije v Česku. Veškerá obvinění ale odmítá. S informací přišel týdeník Respekt.

Na muže podezřelého z útoku na dům ministra vnitra se policie zaměřila kvůli jinému případu. Spojitost se Stropnickým pak měly prokázat pachové zkoušky. Ve vazbě je podle Respektu od pondělka, veškerá obvinění ale popírá.

Ještě před útokem měl Stropnický dostat i několik výhružných e-mailů. Přišly prý kvůli názorům ministra na Rusko.

Při útoku na dům, který se odehrál zhruba před dvěma týdny, nebyl ministr doma, zatímco někteří členové jeho rodiny ano. Nikomu se nic nestalo. Vyšetřování později ukázalo, že obsahem lahví, které k domu doletěly, byla hořlavá směs.

Zápalné lahve zřejmě dopadly na stříšku u balkonu před dětské pokoje.

 

Podle Martina Stropnického útok vypadal, jako by byl namířen proti dětem. Podle Martina Stropnického útok vypadal, jako by byl namířen proti dětem. | Archiv Blesk.cz

Pokud by motivem byly Stropnického postoje k Rusku, naplnily by se ministrovy původní odhady. Od začátku ej totiž přesvědčený, že útok jednoznačně souvisí s jeho funkcí a že to byla reakce na jeho názory nebo kroky, které dělá na ministerstvu.

salto ( 3. července 2015 09:25 )

Říkal jsem mu, ne.er Putina, to by si člověk mohl plíce vymluvit

zauber ( 2. července 2015 17:02 )

Každý Rus je dvakrát pro Čecha lepší než jeden Stropnický.

salto ( 2. července 2015 08:34 )

V 17,08 a už vožralej nažmak

tgbg ( 1. července 2015 17:08 )

 Rusácký debilní teroristický hnůj, vyslaný ruskou fašistickou vládou, schopný útočit i na malé děti. Měl by dostat doživotí bez možnosti zmírnění trestu. Komunističtí lumpové hnali mladé muže na vojnu a ničili jim životy pro stupidní ruské okupanty. Každému mladému muži komunisti nadělili 2 roky komunistického lágru zvaný vojna. Komunistická vojna?? Dva roky o žrádle odporné chuti a kvality. Dva roky bez lékařského ošetření. Dva roky o mizerném žoldu, který se hodil jenom na placení ukradených věcí. Kolik mladých mužů se z komunistického kriminálu zvaný vojna vůbec nevrátilo??

inka404 ( 1. července 2015 16:28 )

Pane Stropnický.. za mě - novela branného zákona kterou jste předložil vyzvedla hladinu zloby a nenávisti vůči Vám snad všem rodičům v celé zemi, bojí se o své děti které chcete za cizí zájmy poslat umírat kamkoli to vaše"spojence" napadne...ano Vaše..protože já je jako spojence začnu uznávat až se tak budou chovat!!O vás je známo že Rusko může i za to že Žižka přišel o oko...Hned jak článek o útoku vyšel jsem napsala...jasně za to může Putin a ejhle...je to trapný co předvádíte.Já osobně kdybych měla tu čest Vás potkat tak za tento zákon bych Vám nejednu s chutí ubalila... byl to rus...jsem zvědavá jak odhalíte národnost každěho kdo přepadává,loupí a krade..začneme se dovídat kde na lidi zaútočili arabové,romové,ukrajinci a jiné národnosti ??? Já Vás jako herce měla ráda ale jako politika bych Vás s chutí nacpala do kanálu....hezký den všem

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa