Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uberte plyn, peskoval Gazdíka hradní mluvčí. Jste pokrytci, vzkazuje politik

Petr Gazdík vs. Jiří Ovčáček
Petr Gazdík vs. Jiří Ovčáček  (Autor: ČTK, Zbyněk Pecák)
Autor: dv, vr, ČTK - 
23. června 2015
12:30

Hradní kancléř Vratislav Mynář předložil majetkové přiznání, ale moc informací v něm nebylo! Zvlášť oproti poslankyni TOP 09 a STAN Věře Kovářové, která dobrovolně přiznala všechny dluhy, byt, dům i starou fabii. Podle místopředsedy TOP 09 a STAN Petra Gazdíka si Hrad dělá legraci. I proto, že prezident Zeman vyzval k větší otevřenosti majetkových poměrů u politiků.

„Já myslím, že pan místopředseda Gazdík by měl trošku ubrat plyn ve svých emocích,“ reagoval na slova Gazdíka hradní mluvčí Jiří Ovčáček na své pravidelné tiskové konferenci.

A podobně se pro Blesk vyjádřil i kancléř Mynář: „Je to dostačující z titulu naplnění zákona. Já jsem dokonce šel nad rámec zákonných povinností. To, že si pan Gazdík pouští hubu na špacír, je jeho věc. Mě mrzí, že jeho zvědavost a případná závist není ukojena, ale to je jeho věc, ne moje.“

Podle Gazdíka je „naprosto neuvěřitelné,“ že Mynář splnil jen zákonnou povinnost a do dokumentu nenapsal veškerý majetek, který získal i předtím, než se stal součástí hradního týmu. Kovářová jej vyplnila přesně podle předlohy, kterou ve Sněmovně prosazuje TOP 09 se Starosty.

Gazdík později Blesku řekl, že jednání Hradu považuje za pokrytecké. "Nemůžu souhlasit s pokrytectvím Hradu, kdy prezident vyzývá sněmovnu, aby schválila zákon o majetkovém přiznání a pak jeho kanceléř předloží takové, ve kterém nedoloží skoro nic," řekl Blesku Petr Gazdík.

„Když Zeman prosazuje, aby lidé na výzvu finančního úřadu přiznávali veškerý majetek, měl by jít jeho kancléř, o jehož jmění panují pochyby, příkladem. Hrad si z nás dělá legraci,“ dodal Gazdík.

Samotný Mynář přiznání donesl ráno do Poslanecké sněmovny, podle svých slov i proto, aby chránil svého chlebodárce. „Doufám, že tím zamezíme dalším populistickým útokům na pana prezidenta, které z vašich úst vycházejí,“ řekl Mynář poslankyni Kovářové.

xiioma ( 23. června 2015 14:08 )

Mynář předal cár papíru, Ovčáček mu dělal garde. Ovčáček asi proto, aby mohl opět vysvětlovat, popř. dohledávat. On Peroutku, Mynář prověrku.

radar666 ( 23. června 2015 13:58 )

Gazdík by měl držet hubu a krok! Kde byl když Nagyová vláčela s celou slavnou pravicovou vládou ? Určitě někde zalezlý a klepal se jak ratlík.Proč tak nekřičel když jeho stranický kolega Drábek spolu s Kalouskem veřejně okrádali důchodce,postižené a mladé rodiny s dětmi? Proč se hlasitě neozval když se Vondra nakapsoval s firmou PRoMoPro ? Těch PROČ by bylo mnoho a na to by měl pan Gazdík odpovědět! Jenže teď je móda kopat do prezidenta a jeho okolí a u toho nesmí tento úlisný pravičák chybět. Boží mlýny melou pomalu,ale až spravedlnost nakopne Gazdíka,těžko ho kdo bude hledat .

rudyptak48 ( 23. června 2015 13:42 )

Ovčáček na hradě U koho se učil ovčák pomocníček, u kterého učitele, mistra obezliček. Jak ochránit baču před divokou zvěří, co se venku vzteká a skáče do dveří. Náš bača je nespokojen, bouří se mu stádce, zbytečně tím zaměstnává své odborné rádce. Chudák náš Ovčáček má hrozně moc práce, jak má z toho vybruslit a nebýt sám zrádce. Tohleto řemeslo je moc nebezpečné, pomluva a pravda, meče jsou dvousečné. Proč má náš prezident mluvčího Ovčáčka? Protože se točí jak ta dětská káča.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa