Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Kauza Nagyová: Obvinění z daňového úniku se rozšířilo o dvoje hodinky za 450 tisíc

Autor: ČTK - 
21. června 2015
19:36

Obvinění Jany Nečasové, dříve Nagyové, v případu daňového úniku se rozšířilo. Policie zjistila, že dvoje hodinky za 450.000 korun darovala někdejší šéfce kabinetu expremiéra Petra Nečase zdravotnická společnost Agel podnikatele Tomáše Chrenka.

V aktuálním vydání to uvedl týdeník Respekt. Chrenek policii v květnu o hodinkách řekl, že šlo o „reprezentační dar“. Hodnota celkem 29 darů pro Nečasovou, které policisté zabavili před dvěma lety při domovních prohlídkách, se zařazením dvojích hodinek na seznam darů podle časopisu vyšplhala na 10,1 milionu korun. Škoda za nezaplacenou daň činí 736.000 korun.

Policie podle médií identifikovala již 12 jmen dárců, mezi kterými jsou ředitel ČEZ Daniel Beneš, miliardář Daniel Křetínský, exministr Tomáš Chalupa, předseda představenstva elektrické přenosové soustavy ČEPS Vladimír Tošovský, lobbista Vladimír Johanes či někdejší ředitel pražského dopravního podniku Martin Horák.

Mnozí ale popírají, že by Nečasové luxusní dárky, většinou značkové kabelky a šperky, kupovali. Policie předpokládala, že šlo o úplatky, které měly vlivným lidem zajistit udržení pozic ve státních či městských firmách nebo přístup k tehdejšímu premiérovi Nečasovi, který se později s Nagyovou oženil. Žalobci chtěli Nečasovou kvůli darům původně obvinit z korupce, neměli ale pro to dostatek důkazů.

V květnu soud Nečasovou nepravomocně zprostil obvinění ze zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování tehdejší Nečasovy manželky Radky a dvojice zaměstnanců z Úřadu vlády. Spolu se svým manželem je Nečasová dále obviněna z podílu na uplácení tehdejších poslanců ODS Marka Šnajdra, Ivana Fuksy a Petra Tluchoře. Figuruje i v kauze údajného úniku informací z Bezpečnostní informační služby.

tgbb. ( 22. června 2015 21:52 )

A co 5 miliard "dotace" do kapsy soudruha Babiše? Nějaké tisíce na odvrácení pozornosti od socanských zlodějin v miliardách.

vagen ( 22. června 2015 18:10 )

kmotri rittig johanes chrenek martin horak vytunelovali stat a statni firmy pres zoufalku necasovou

honza54.. ( 21. června 2015 22:34 )

to je debil klon

honza54.. ( 21. června 2015 22:32 )

zabte tu mrchu oteklou z kantýny

pepen ( 21. června 2015 22:14 )

Je zbytečné se vyjadřovat k tomu kreténovi!!!!IQ-tykve!!!Bože takový kreténi ještě žijí na světě!!!Já bych to okamžitě likvidoval!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa