Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zdrcený poslanec Šincl. Má rakovinu a bojí se, aby mu Babiš neútočil i na děti

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec Ladislav Šincl (ČSSD)
Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec Ladislav Šincl (ČSSD)  (Autor: archiv Blesk.cz a ČTK)
Autor: Jan Kálal, poe - 
19. června 2015
12:50

Sociálnědemokratický poslanec Ladislav Šincl popsal, proč nemá chuť do schůzky s vicepremiérem Andrejem Babišem (ANO). Babiš ho předtím označil za korupčníka a nedůvěryhodného člověka a od koaliční rady oba dostali doporučení, ať si vše ještě vyříkají. Šincl ale v rozhovoru pro Blesk.cz řekl, jak drtivý má kauza dopad na jeho rodinu a na něj samotného.

Poslanec také vysvětlil, že jeden z Babišových argumentů – dům napsaný na manželku – má logické vysvětlení. Sám totiž bojuje s rakovinou a nechtěl rodině přidělávat starosti s majetkem, kdyby zemřel.

Vicepremiér Babiš, který byl k další schůzce přístupný, už nad sporem s poslancem Šinclem mávl rukou. „To, že měl rakovinu, mě mrzí, ale je to jen výmluva. Když se ho v roce 2011 novináři ptali, o rakovině nemluvil, tak proč teď?“ řekl vicepremiér Blesku a dodal: „Já už se o panu Šinclovi bavit nechci a nebudu.“

Koaliční rada vám doporučila, abyste se s vicepremiérem Babišem ještě sešel. Vám se ale do schůzky nechce. Pořád to platí?

Samozřejmě že to platí. Nebyl jsem ještě doma, manželka je z toho rozhozená, moje mamka mi včera volala celá ubrečená, co komu udělala. Půlka města, kde žijeme, se o tom baví. Ukazují si na moji rodinu. Víte, jak to je. Někdo něco řekne a lidé si řeknou, že na každém šprochu pravdy trochu.

Opravdu je to velmi nepříjemná záležitost pro naši rodinu. Proto nemám chuť se s panem ministrem potkávat. Mám obavu, aby zase nevytáhl nějakou složku a neukázal mi další materiály – třeba o mých dětech. To bych mu fakt musel… Myslím, že by se měly zchladit hlavy. Chci jet domů a uklidnit hlavně rodinu a nebýt tady v nějakém střetu, vyvolávat další koaliční rady. Nevylučuji, že se můžeme potkat. Ale myslím, že pana Babiše v září už nebudu zajímat.

Pan Babiš tvrdí, že si o vás a vaší rodině přečetl jenom články v médiích…

Tam nebyly jenom argumenty o mé rodině. Vůbec si říkám, co si má co googlit o poslancích. Také si negooglím na něj nebo na jeho rodinu. To za prvé. Jeden redaktor mi ve čtvrtek ukazoval, že je to z veřejných zdrojů. Ať mi někdo prosím ukáže pomluvy, které o mně vykřikoval pan ministr, o tom, že mám z hazardu nějaké peníze od Valenty (Ivo Valenta, senátor a majitel loterijního Synotu, pozn. red.). Nebo že jsem korupčník od pana Jansty (Miroslav Jansta, právník a sportovní funkcionář s úzkými vazbami na ČSSD, pozn. red.). Snažil jsem se tento nesmysl a pomluvu vygooglit, ale nikde jsem to nenašel.

Jestli smíchal googlení o mojí mamce, což je sprostota sama o sobě, s nějakými informacemi odjinud, tak to fakt ne. Je to směska. Udělal podle mě účelovou směsku. Už jen to, že googlil o mojí rodině, je opravdu za hranou. A to druhé radši ani nepopisuji. Je to lež, nikde nic takového není. Vymyslel si to pan ministr, na středeční schůzce to slyšelo mimo mě 14 dní.

Můžete odmítnout, že jste jakkoli propojený s panem Valentou?

Ano. Tato informace je totální nesmysl. S panem Valentou jsem se čtyři roky ani neviděl. Vím, který to je. Každý, kdo má na starosti loterie, ví, kdo je to pan Valenta. Ale těmto lidem se účelově vyhýbám a nestýkám se s nimi.

Z veřejných zdrojů pochází informace, jak jste převáděl dům na manželku. To bylo kvůli vaší nemoci? Jak se to seběhlo, popište to.

Bydleli jsme v paneláku a měli jsme tam konflikt. Naše dcera nechtěla chodit do školky, tak jedna naše sousedka nám napsala do schránky dopis: „Zabiju vaši dceru. Zabiju všechny v rodině.“ Červenou propiskou. Manželka mi volala, brečela, tehdy jsem nevěděl, co se děje. Vyšetřovala to kriminálka. Výsledkem bylo, že našli sousedku, která měla z naší dcery nervy. Řešila to přestupková komise. Zadání pro mě bylo, abychom z toho baráku odešli. Začali jsme stavět domek.

Nicméně byl jsem a pořád jsem onkologický pacient. Nevím, jak to se mnou dopadne, chodím pořád po vyšetřeních. Půlku peněz jsme dostali od tchána, který to i pomáhal stavět. Manželce jsem proto řekl, že to bude napsané celé na ni. Chtěl jsem, aby po mně zůstalo všechno tak, jak má být. To je celé. Často je u nás doma komická situace, kdy mi žena říká: „Ty jsi tu pouze na návštěvě. Jestli budeš zlobit, tak půjdeš.“ Domek jsem nikdy neměl, od počátku je to napsané celé na ni.

tlamovka ( 25. června 2015 16:31 )

Ten směšný hurvínek s vodnatou hlavou Šincl blábolí takový chaoz,že mi ho ani není líto! Je to mazaný pa.rd,který si nahrabal na barák pár směšných úplatků a teď se mu to jako bumerang vrátilo! Lítuje se tak,že bych ho do té palice nakopala! Googlit si může kdokoliv a kdykoliv a když na to nemá nervy,neměl se stávat politikem,který jde se svojí kůží na trh! On se diví,že si ho Babiš vygooglil??? No to je zrůdička mentálek!!! Táhni se léčit rakovino a nelez do politiky!

salto ( 25. června 2015 08:43 )

Šinclovi přeji pevné zdraví, nic ale na tom nemění, že je komediant nevšedního formátu

salto ( 25. června 2015 08:41 )

Jasně socani Klaus, Topolánek, Nečas etc, etc

1946 ( 21. června 2015 21:18 )

Moje známá 58 letá před 5 lety dostala rakovinu prsu, ten jí vzali a navíc jí ještě vyřezali uzliny v podpaždí. Do podzimu loňského roku měla částečný inv. důchod, ten jenižší.Ten jí vzali, že je onkologicky zhdravé. V komise seděla asi 80 letá třesoucí se lékařka. Takže ta moje známá musela do práce, jedině, kde ji vzali byla LDN, kde se nadře s ležícími pacinty hodně moc. Ruku bez uzlin jí denně bolí jako čert. A takový vyčůránek jako Šincl si klidně poslancuje a jistě pobírá i plný invalidní důchod. Neee, volby už pro mě skončily.

mr.remy ( 20. června 2015 09:04 )

 Vždy, když byli socani u koryta, tak se odkláněcí stavidla otevřela naplno! Ale ono stačí před volbami zase něco stádu nabulíkovat a zase budou zvoleni. Je mj z té party kolem Sobotky na blití!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa