Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Babišovo chování potvrzuje jeho estébácký výcvik, tvrdí Kalousek

Andrej Babiš (ANO) podle Miroslava Kalouska (TOP 09) uplatnil v praxi svůj estébácký výcvik.
Andrej Babiš (ANO) podle Miroslava Kalouska (TOP 09) uplatnil v praxi svůj estébácký výcvik.  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
18. června 2015
10:47

Kauza Babišova složka potvrzuje podezření, že ministr financí pracoval pro komunistickou Státní bezpečnost (StB), tvrdí místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek. Uplatnil podle něj v praxi svůj estébácký výcvik.

Šincl v úterý ve sněmovně kritizoval měnící se postoj ministerstva financí k návrhu na omezení provizí za zprostředkování pojištění. Babiš pak další den na koaličním jednání obvinil Šincla a jeho rodinu z korupce a údajně Šincla zastrašoval informacemi ze složky nadepsané poslancovým jménem. Babiš to popírá a odmítá se omluvit, k čemuž ho vyzvala ČSSD.

"Není to koaliční spor. Jde o princip komunikace poslance a člena vlády. Jsem šokován jednáním ministra vůči poslanci, pokud to tak bylo," uvedl Bělobrádek. "Doufám, že zdroje, ze kterých pan ministr čerpal, jsou z otevřených zdrojů, a je nutné toto tvrzení ozdrojovat, aby se vyvrátily spekulace o zdrojích, ze kterých bylo čerpáno," narážel na údajnou složku s kompromitujícími materiály, kterou prý Babiš Šinclovi vyhrožoval.

"Dnes je již zcela lhostejné, jak dopadne v Bratislavě Babišův soud o evidenci ve svazcích StB. Styl práce a kvalita výcviku byly potvrzeny v politické praxi," poznamenal k tomu na Facebooku Kalousek v narážce na ministrův spor o jeho evidenci ve svazcích Státní bezpečnosti.

Novinářům Kalousek následně řekl, že minimálně omluva ze strany Babiše by byla namístě. Odpovědnost za tento problém podle něj ale nese i premiér, že navrhl do vlády člověka bez lustračního osvědčení. "A člověk bez lustračního osvědčení teď osvědčil svůj výcvik v praxi," glosoval to šéf poslanců TOP 09. Opakovaně přitom označil Babišovy praktiky za estébácké a nepochybuje, že podobné složky má šéf ANO i na další poslance.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 28. srpna 2015 09:52 )

otazka pro kalouska, a co vas byvaly kolega z vlady, vondra? do politiky vstoupil z rad pravdolasky, ale sam v mediich priznal, ze od rijna 1989 byl clenem ksc a svoji legitimaci zahodil az v roce 1990. co kdyby se to nahodou obratilo zpet? ze? a lidovci, u kterych jiz od mlasi chemik statoval? ti komousum v narodni fronte jenom prisluhovali.

marlen52 ( 18. června 2015 16:11 )

Kalousek ať mlčí ten už ukázal co umí a kolipak dal paní Svobodové na nemocné děti asi nula nula prd to Babišova firma dala a o tom Kalous mlčí

otylie.z.bolivie ( 18. června 2015 16:09 )

milan1959 ( 18. června 2015 14:49 )

. .

milan1959 ( 18. června 2015 14:47 )

Proč Kalousek?!?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa