Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

EU rozhodla: Protiruské sankce budou trvat déle

Hospodářské sankce se protahují, neskončí dřív než za 6 měsíců.
Hospodářské sankce se protahují, neskončí dřív než za 6 měsíců.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: bru, ČTK - 
17. června 2015
15:12

Sankce proti Rusku se prodlouží. Diplomaté se dohodli, že sankce potrvají ještě minimálně půl roku. O dalším postupu Unie by mělo být rozhodnuto v pondělí.

Diplomaté členských zemí Evropské unie se dnes shodli na prodloužení hospodářských sankcí vůči Rusku do konce ledna příštího roku. Uvedly to diplomatické zdroje ČTK s tím, že krok formálně potvrdí v pondělí ministři zahraničí osmadvacítky na své schůzce v Lucemburku. Summit EU v březnu rozhodl evropské sankce uvalené kvůli ukrajinské krizi těsně spojit s plněním mírových dohod z Minsku.

Ruská vláda podle ministra financí s prodloužením sankcí EU počítala. Šéf diplomacie Lavrov ale ruší schůzku s kolegy z Francie, Německa a Ukrajiny.

valkaamir ( 18. června 2015 12:42 )

Ti Evrobsti uchylari mysli ze jim jejich rozhodnuti bude verejnost brat jak to jsou bystri hosi a z nadhledu vyjadri takovou hovadinu ze sanksemi a mysli si ze vykradli Salomonovi vsechnu chytrost.Pritom jsou to takovi chudackove .Rusko takovou chasku stekacich kojotu ignoruje.Tito vyrvavaci postrkovami USA se chteji zvelecit aby dostali aspon ohlodanou kost od svych diktatoru co s nimi pohybuje na provasku po divadelnich scenach .

marais ( 18. června 2015 09:42 )

houby se cpou na Ukrajinu, tam byl cizí převrat a hlavně začali oni s protiruskou anarchií...copak nesleduješ fakta?

gabreta ( 17. června 2015 23:36 )

Na protiruský sankce EU dojede, stejně jako na přijímání uprchlíků! Dobře to Amíci vymysleli!! Je zvláštní, jak si slavná EU řeže větev pod sebou a klidně rozjeli sebedestrukci, bez šance k nápravě!!

eliska963852 ( 17. června 2015 20:50 )

Tak proč se cpou na UK.

eliska963852 ( 17. června 2015 19:41 )

Blbost, to by se sem amíci napcpali už během II. sv. války. Kdo se cpe, kam nemá jsou rusáci.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa