Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Velký žaludeční vřed. Ministr Němeček musel náhle do nemocnice

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) musel místo do vlády náhle do nemocnice
Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) musel místo do vlády náhle do nemocnice  (Autor: Foto Blesk - Alexandr Malachovský, Zbyněk Pecák)
Autor: Jan Kálal - 
15. června 2015
09:25

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) měl v pondělí ráno usednout na vládě. A zabojovat s ministrem financí Andrejem Babišem (ANO) o miliardové navýšení u plateb za státní pojištěnce. Místo toho musel sám do nemocnice, kde mu diagnostikovali rozsáhlý žaludeční vřed.

„Pan ministr podstupuje vyšetření s podezřením na žaludeční vředy,“ uvedl v pondělí ráno pro Blesk.cz Jan Štoll z tiskového odboru ministerstva zdravotnictví. Němeček proto vyhledal pomoc ve Fakultní nemocnici Ostrava, kam to má z domova nejblíže.

Na vládě ministra sice zastoupil náměstek Josef Vymazal, jenže ten je proti Babišovi slabá váha. Může sice v debatě vznášet odborné argumenty, jenže nemá – na rozdíl od ministra – hlasovací právo.

Ministerstvo dopoledne upřesnilo, že Němeček zamířil do nemocnice kvůli velmi silným bolestem břicha už v noci na pondělí. „Ve FN Ostrava mu byl diagnostikován rozsáhlý žaludeční vřed,“ uvedla mluvčí resortu Štěpánka Čechová.

Němeček nicméně odmítl vzít si neschopenku, dostal léky a rozhodl se pokračovat v pracovním programu. „Věřím, že se odpoledne již budu moci zapojit do plánovaného programu v rámci zdravotnického summitu s Čínou,“ zmínil ministr zdravotnictví.

Pod palbou anonymů: Narazíte do skály, která vás rozdrtí

Server Týden.cz o víkendu informoval, že Němeček v poslední době čelil nevybíravým výhrůžkám. Anonym mu například napsal: „Okamžitě ukončete vaše tažení proti nemocnicím, nebo narazíte do skály, která vás rozdrtí!“

„Několik anonymů evidujeme. Jejich obsah ale nebudeme konkretizovat,“ zmínila pro Týden.cz na adresu výhrůžek svému ministrovi mluvčí Čechová.

Všechny anonymy měly vybízet ministra k tomu, aby se okamžitě přestal zajímat o hospodaření pražských nemocnic, do kterých v minulých měsících poslal auditory.

„Aktivity jako rušení dceřiných společností v Nemocnici Na Homolce, odvolání ředitele vinohradské nemocnice a některá další opatření k zlepšení hospodaření pražských nemocnic mohly v určitých kruzích budit nervozitu a negativní emoce,“ uvedla Čechová.

bb88 ( 15. června 2015 17:13 )

Kdo jsi ty smrdutý oposune? Co tě sere onane ?

Vafancoolo ( 15. června 2015 14:52 )

Ty vředy má z přežírání se bůčkem na VIP rautech, pasivním kouřením to asi nebude.

hlinsko ( 15. června 2015 14:22 )

Jo, jo, ty sróčka bývalých STbáků, které jsou přisáty na penězovody našeho zdravotnictví je třeba rozmetat a bude potom dost peněz pro lékaře. Takhle jde polovina peněz na mafiány a bývalé Stbáky a jejich dětičky. Ano zdravotnictví je prolezlé až na úroveň okresních nemocnic - viz např. v Chrudimské nemocnici veškeré lukrativní obory (rentgeny, tomografy a nukleární medicínu) provozuje přes firmu Dimed s.r.o. bývalý STbák Michal Srb (dat. narození 11.5.1947 - lze dohledat v Cibulkových seznamech). Tuto společnost vlastní přes firmu EDOMED a.s. společně se svým synáčkem. To se to pak podniká a budují jachty, zatímco naše zdravotnictví krvácí.

moiaza ( 15. června 2015 13:21 )

 Není se čemu divit. Na tu naší politiku a na ty naše politiky, musí mít zdravý člověk opravdu silný žaludek!

honza54.. ( 15. června 2015 13:20 )

měl by v nemocnici alespon měsíc chcípat po operaci zaplatit pobyt a nemocenskou mít jako obyčejný člověk pár tisíc

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa