Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sobotka na Hradě orodoval za novou ministryni: Je pracovitá!

Autor: bru - 
5. června 2015
16:06

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na páteční schůzce oznámil prezidentu Zemanovi jméno kandidátky na post ministryně školství. Oficiálně tak potvrdil, že jí bude Kateřina Valachová. Miloš Zeman se s budoucí ministryní setká osobně příští týden, poté stanoví termín jejího jmenování. Kateřina Valachová ve funkci nahradí Marcela Chládka (ČSSD), odvolaného po skandálu s údajnou šikanou zaměstnanců ministerstva.

„Pan prezident už byl částečně o jméně informován z médií, nebylo to pro něj zásadní překvapení,“ řekl premiér novinářům po jednání s Milošem Zemanem. Hlavním úkolem Valachové po nástupu do funkce bude podle premiéra hlavně dotažení vysokoškolské novely.

Kateřina Valachová Kateřina Valachová | ČTK

 

Žádné zdržování

„Požádal jsem pana prezidenta, aby našel brzký termín pro setkání s Kateřinou Valachovou,“ dodal Sobotka s tím, že by se její jmenování nemělo odkládat. Prezident Zeman by se s Valachovou měl setkat příští týden. Do té doby resort povede ministryně práce Michaela Marksová Tominová (ČSSD).

Premiér zmínil, že se rozhodoval hlavně mezi dvěma kandidáty – prorektorem Univerzity Karlovy Stanislavem Štechem a Kateřinou Valachovou. Jestli bude vést resort žena, nebo muž, prý nehrálo žádnou roli. Valachovou si vybral hlavně proto, že má reálnou znalost politického prostředí.

ivoadler ( 5. června 2015 17:12 )

Pardon, ne klinice, ale škole.

ivoadler ( 5. června 2015 17:09 )

Ještě měl Sobotka dodat, že je lahodná. Neposuzuju Chládka, jakej byl po odborné stránce, ale s těma ženskejma to evidentně nezvládl. Asi si myslel, že je na své klinice. A pan prezident se opět začíná roztahovat. Proč chce s Valachovou mluvit? To jí chce přezkoušet?

vladimir1950 ( 5. června 2015 16:56 )

Pochybuji, že je, když pracovala "pod Dienstbierem" (doslova?) způsobilá pro vedení školství. Chládek byl dobrý ministr, bohužel ho zlikvidoval přes mainstreamová media Babiš. A ten se taky projevil, když na svou odpůrkyni z debaty u Jílkové poslal oklikou kontrolu.. Banda jako před listopadem!

zlymikes ( 5. června 2015 16:27 )

Valach je bez koulí, proto je asi tak pracovitá a nebudeme daleko od pravdy, že jako Nagyová.

ruudazvostravy ( 5. června 2015 16:20 )

Jen dybi ti býku vokázala kchundu,tak bis dřel sám jak valach a nestačyl bi ti ani belýk mr*tki.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa