Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zemana vítali hlavouni, první dámu Ivanu chlupatá delegace

Autor: vr - 
2. června 2015
20:30

Prezident Miloš Zeman (70) si na návštěvě Jihočeského kraje třásl rukou s hejtmanem a starosty. První dámu Ivanu (50) vítala během jejího programu trochu chlupatější delegace.

Retrívr jménem Fík, který silně připomíná hradního hafana Darcyho, na Zemanovou čekal před penzionem Dobré časy v Jindřichově Hradci. Distingovaně a způsobně jí podal packu, jako kdyby ho instruoval sám hradní protokolář Jindřich Forejt.

Zemanová mu zase předvedla široký úsměv, který ukazuje jen zřídkakdy. Jednu věc ale noblesní psisko neuhlídalo: podle mimiky si totiž spíše než na setkání s ženou číslo jedna v republice brousilo zuby na kost, kterou třímala v druhé ruce.

První dáma je milovnicí psů a v Lumbeho vile na Pražském hradě, potažmo v Lánech, řádí rodinný zlatý retrívr Darcy – asi jediný sen, který se jí splnil poté, co se její manžel stal prezidentem. Darcy je bezpochyby nejmocnější pes v republice. V jeho silách je totiž odrovnat samotnou hlavu státu.

Zatímco před rokem a půl republika spekulovala, že si ošklivé zranění kolene přivodil prezident v podroušeném stavu, on to celé svedl na tehdy ještě štěňátko. „Zakopl jsem ve tmě o koberec, který shrnul můj pes Darcy. Tomu z nějakého důvodu zachutnala podložka toho koberce,“ vysvětlil kdysi Blesku.

 

bibijana ( 3. června 2015 19:32 )

 Pejsci, na rozdíl od lidí, umí návštěvy slušně přivítat. Hezké setkání

treskoplesky ( 2. června 2015 20:39 )

Ivanko stavte se, máme stejné tři chlupaté do delegace

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa