Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Na ministra Pelikána střílel invalida Alojz: Z domova seniorů ho vyhodili na ulici

Autor: Jitka Pecharová, Milan Kolář - 
1. června 2015
06:16

Nervozita a napětí! Takhle se cítili celý víkend pracovníci Domova pro seniory v Heřmanově Městci po incidentu svého klienta Alojze Janigy (60), který v pátek ráno střílel na ministra spravedlnosti.

Beznohý důchodce se po výslechu na policii vrátil do domova a personál i klienti doufali, že se vystěhuje. K 30. květnu měl totiž domov pro seniory opustit kvůli hrubému porušení domovního řádu. Janiga se v domově vloupal do automatu na cukrovinky, za což loni dostal podmínku.

Důchodce, který nosí protézy nebo se pohybuje na vozíku, však dělá, jako by se ho to netýkalo, a s nikým se nebaví. „V neděli ráno do 9. hodiny měl opustit pokoj. On ale kolem půl osmé odjel a věci tam nechal. Pouze sdělil, že jede do Prahy, ale proč, to nesdělil,“ řekla ředitelka domova pro seniory Marie Málková, která Janigu už dříve označila za potížistu.

„Tak jsme vzali náhradní klíč, v devět hodin jsme pokoj otevřeli, věci uložili do několika pytlů a krabice, které jsme deponovali na jiné místo, a zámek od pokoje vyměnili,“ uvedla Málková s tím, že Janiga navíc dluží domovu na nájmu za měsíc květen.

Každopádně do pokoje, kde bydlel, se už nedostane. Pracovníci mu pouze vydají jeho věci. Pokud se Janiga při vyzvednutí svých osobních věcí bude chovat agresivně, je ředitelka domova připravena obrátit se ihned na policii.

Jaké plány nevyzpytatelný senior má, ředitelka netuší, protože on s nikým nekomunikuje, i když mu zařízení nabízelo pomoc a kontakty na sociální pracovníky. Nezbývá než doufat, že nezopakuje svoji zoufalou akci z minulého týdne a k smrti nevyděsí nějakého dalšího politika.

Tentokrát už by to pro něj nemuselo dopadnout tak klidně jako v případě střelby na ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (36), jehož ochranka situaci bleskově a správně vyhodnotila.

Atentát na ministra

Chybělo málo a Česko mohlo být bez ministra spravedlnosti! Na Roberta Pelikána (36) v pátek totiž několikrát vystřelil zoufalý důchodce, který tak chtěl upozornit na svůj případ, kdy za krádež cukrovinek za 118 Kč dostal podmínku.

Naštěstí střílel jen z tzv. poplašňáku. „Nejdřív jsem se strašně lekl, pak jsem nevěděl, jestli se nemám spíš smát…,“ řekl Blesku Robert Pelikán. Jeho ochranka sice hned zasáhla a invalidu zpacifikovala, kdyby však jeho zbraň byla opravdová, byl by ministr mrtev nebo těžce zraněn.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zauber ( 1. června 2015 16:46 )

Invalida je holt magor. který roupama neví co dělat. Seberte mu invalidní důchod a bude mít jiné starosti než střílet kuličkama po ministrech.

kuromrd ( 1. června 2015 12:38 )

tak si dej pozor na admina, blbe, to je taky bejvalej komunista

wimr.voght. ( 1. června 2015 12:26 )

to se ozval ten pravej, kterýho namr.dal okresní tajemník ku.rvě z E55 když byl na konferenci v Mostě

jity ( 1. června 2015 10:50 )

V psychiatrické léčebně vždycky ti, kteří byli nejvíce nemocní nadávali, že za to mohou komunisti. Nebyl jsi tam tenkrát náhodou také?

bandour ( 1. června 2015 09:56 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa