Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Exprimátor Svoboda naboural luxusní audi: Od nehody prý ujel!

Autor: mim - 
27. května 2015
16:54

Ujel od dopravní nehody! Bývalý pražský primátor a poslanec Bohuslav Svoboda (71, ODS) podle policistů nezastavil po střetu s mercedesem v pražské Pobřežní ulici v Karlíně. Jeho jednání bude řešeno jako správní delikt! Blesk dal poslanci dýchnout! Kolik mu naměřil?!

Dnes před polednem boural bývalý primátor a nynější poslanec Bohuslav Svoboda a od dopravní nehody ujel,“ poslal vzkaz Jaroslav Beneš do redakce Blesku. Když později redakci kontaktoval, upřesnil, že nehoda se stala na pražské Pobřežní ulici 16 v Karlíně. Na místo přivolal policisty.

„V Pobřežní ulici došlo v 11:45 k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, audi a mercedesu. Při té naštěstí nikdo nebyl zraněn. Řidič audi od nehody ujel a nyní po něm pátráme. Událost bude pravděpodobně řešena jako správní delikt,“ potvrdil Blesku mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle Jaroslava Beneše byl bývalý pražský primátor pod vlivem alkoholu: „Leskly se mu oči, podle mě byl v podnapilém stavu a byl na mě arogantní,“ tvrdil o střetu s ním. Benešovi údajně na jeho novém mercedesu způsobil Svoboda škodu až 50 tisíc korun.

Reportér Blesku se ihned vydal za pražským exprimátorem a poslancem do Sněmovny, aby zjistil, proč od nehody Bohuslav Svoboda (71, ODS) ujel. Ten však popřel, že by byl viníkem nehody.

„Já jsem jel po Pobřežní ulici. Ta ulice je uzounká. Tam stojí zaparkovaná auta podélně, takže tam není moc místa. Se dvěma auty jsem se minul a pak jel velký mercedes,“ popisuje svou verzi nepříjemné dopravní kolize současný poslanec a pokračuje: „A ten mercedes jel poměrně velmi těsně na mě. Takže já jsem jel k té své straně, až jsem zastavil. Když mě ten mercedes minul, tak se ozvalo takové malinkaté ťuknutí. Jakoby lusknutí oříšku.“

Podle Svobody se ale takových drobných kolizí v pražské dopravě děje dennodenně mraky, a proto tomu nevěnoval větší pozornost a jel dál.

„On mě pak dojel. Já jsem zastavil, sundal okénko. Oslovil mě pane doktore, protože mě znal. Říkal mi, vy jste mě naboural, pane doktore. Já říkám, já jsem vás nenaboural, pane. Já jsem zastavil, když jsme se míjeli. Tam bylo málo místa, vy jste se o mně otřel. On mi povídá, já vás znám, já si to s vámi vyřídím.“

Beneš komunikaci s ním popisuje jako nepříjemnou, prý byl Svoboda arogantní. „Vlastně mi přes okýnko naznačil, že na mě sere. Tak jsem mu řekl, že si to s ním vyřídím jinak,“ řekl Blesku.

Blesk někdejšího pražského primátora a současného poslance před objektivem fotoaparátu podrobil krátce po nehodě dechové zkoušce na alkohol. Ta vyšla negativně.

Podle Svobody majitel mercedesu incident zveličuje. „Má mé číslo, ví, kdo jsem. Ať si to vyřizuje, jak chce,“ dodal.

fjdksla ( 28. května 2015 10:00 )

FIHA!!! TOMU říkám BOURAČKA! Takový obrovský škrábanec! Ne, dokonce DVA škrábance!!! Vidím to na pětiletý flastr.

joudajoudovy ( 28. května 2015 08:05 )

bleskaci nevysvetlili, kdy se u svobody objevili? dle sdeleni, ridic nezastavil a ujel.

kuromrd ( 28. května 2015 07:30 )

fialová milka je každá druhá celebrita, takže musíš konkretizovat

tggb ( 28. května 2015 07:28 )

mercedes se mi líbí kde si na něj mám taky nakrást?

camps ( 27. května 2015 23:58 )

kurzové sázení, velmi spolehlivé informace : http://salveto.blogspot.cz/

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa