Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klausův člověk po mně chtěl za biopaliva milion eur, prozradil Babiš!

Klausův člověk po mně chtěl za biopaliva milion eur! prozradil Babiš!
 (Autor: Facebook Ondřeje Jakoba)
Autor: ČTK - 
26. května 2015
21:24

Ministr financí a majitel skupiny Agrofert Andrej Babiš (ANO) ve Sněmovně při debatě o návrhu na vyslovení nedůvěry vládě řekl, že po něm v minulosti někdo chtěl kvůli biopalivům milion eur. Podle místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska by se záležitostí mělo zabývat státní zastupitelství, možná podá sám trestní oznámení.

"Potom chtěli po mně milion eur za to veto na ty biopaliva. Tehdy. Na to jste asi už zapomněli," uvedl Babiš. Jeho politický rival Kalousek označil událost za vážný pokus o úplatkářství nebo vydírání.

Doufá, že státní zastupitelství Babišova slova zaznamenalo a koná. Jinak, jak uvedl, po konzultaci s právníky podá do konce týdne trestní oznámení na neznámého pachatele. Buď se ukáže, že Babiš lhal, nebo že nelhal, a pak musí být řečeno, kdo to spáchal, dodal.

Poslankyně ODS Miroslava Němcová podotkla, že se Babiše ptala, zda záležitost oznámil orgánům činným v trestním řízení, odpověděl podle ní, že šel za nějakým notářem.

"Hlasování a veto se odehrávalo 27. května 2010, od té doby Andrej Babiš musel o tomto skutku vědět. Promluvil o tom, pokud se nemýlím, 20. 2. 2012 v České televizi, tedy až ve chvíli, kdy se pouštěl do politického boje," dodala Němcová.

tgbb. ( 27. května 2015 08:30 )

Blbečkové a dutolebci, korupce je přípustná pouze u politiků ČSSD, jinak jde o trestný čin.

tgbg ( 27. května 2015 08:01 )

Je možné, že Klausův člověk opravdu 1 milion eur požadoval. Pánové Klaus a nynější rusřitník z hradu byli dosazeni ruskou KGB do vedoucích úloh při pádu komunistického fašizmu po r. 1989. Rusko zoufale potřebuje každou kopejku na financování a rozpoutávání vojenských konfliktů po celém světě.

gabreta ( 26. května 2015 22:23 )

Když veřejně přiznal úplatek při protiprávní restituci Kchárl von Schlafenberg, kde že byl Kalousek s vyřváváním o vyšetřování?

stanislavhahn ( 26. května 2015 22:11 )

Lidi klídeček jsou to politické mršiny.Topka v křečích a ods po.

rudyptak48 ( 26. května 2015 21:40 )

Posledním bijcem proti korupci, byl ve sněmovně doktor Rath, a jak byl sám čistý se ukázalo o něco později. Kalousku, pozor na jazyk, abys nedopadl stejně!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa