Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rath nemá advokáta, zbývá mu 24 hodin na záchranu! Strýc soudce ho nechce obhajovat

Autor: kol, shp, ČTK - 
18. května 2015
09:38

Z korupce obžalovaný David Rath (49) nemá advokáta! Svým právníkům dal výpověď a chtěl, aby ho zastupoval Michal Pacovský, strýc soudce, který má na starosti jeho případ. Jenže ten se proti tomu ohradil a pondělnímu stání tak byl konec v podstatě dříve, než vůbec začalo. Rath má nyní den na to, aby si našel právní náhradu.

Bývalý poslanec David Rath obžalovaný z korupce nemá advokáty. Původním obhájcům vypověděl minulý týden v pátek plnou moc a soudu dnes tvrdil, že ho zastupuje Michal Pacovský, strýc soudce Roberta Pacovského, který případ u Krajského soudu v Praze projednává.

„Moji dřívější právníci byli moc konfrontační. Můj nový právník vás zná odmala, on ví, jakým argumentům budete naslouchat,“ řekl Rath u soudu. Ale pořádně narazil.

Advokát Pacovský totiž poslal ráno soudu e-mail s ověřeným podpisem, ve kterém píše, že případ dělat nebude, protože se mylně domníval, že jde o novou věc. Soudce hlavní líčení, které mělo pokračovat závěrečnou řečí advokátů, přerušil a dal Rathovi den na sehnání nové obhajoby.

„Co je to za habaďůru?“ ptal se soudce Rath. Ten ho napomenul, že může dostat pokutu. Obviněný hlasitě protestoval, ale bylo mu to k ničemu. Nového advokáta si chtě nechtě bude muset sehnat…

kamjdu ( 19. května 2015 12:05 )

Ubohý darebný blesk píše o panu Rathovi na objednávku mocných darebáků. Nejsmutnější je ale to, že tolik čtenářů jim to žere.

verka1 ( 18. května 2015 20:50 )

bavila jsem se u I. Bartošové a teď se bavím u Ratha Davide, co dalšího předvedeš

makmark ( 18. května 2015 20:16 )

taky si toho všímám

makmark ( 18. května 2015 20:14 )

nepochopím, co ty jeho harémové ženy na tom podělaném poserovi vlastně vidí a co jim imponuje... asi samy mají nějaké problémy se svou osobností

Syda ( 18. května 2015 18:11 )

Začíná z toho být ještě větší komedie než jsme předpokládali. Těžký úraz, léky po kterých si nepamatuje jednání soudu, strýc soudce jako obhájce... holt je třeba získat čas na převod majetku. S čím pak asi přijde zítra?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa