Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Z ministra cestářem! Ťok záplatoval díry, které vytipovali čtenáři Blesku

Autor: Eva Pospíšilová - 
18. května 2015
05:00

Vzal si lopatu a… Už to vypadalo, že sám bude látat díry v silnicích, na které ho upozornili čtenáři Blesku. Ministr dopravy Dan Ťok (56, za ANO) plní totiž to, co slíbil. A sice, že opraví nejhorší silnice v Česku!

„Já s lopatou pracuji,“ chlubil se Blesku Ťok předtím, než se chopil nabízeného nářadí. Při udivených pohledech přítomných se ale hned rozpačitě zarazil. „Nebo pracuji… Když jsem na zahradě nebo u svých rodičů, tak jim pomáhám,“ vysvětlil.

U ministra nevídaného nářadí se Ťok chopil v rámci inspekční cesty po opravách výtluků a děr, na které ho upozornili čtenáři Blesku. S reportéry a šéfem Ředitelství silnic a dálnic Královéhradeckého kraje Markem Novotným v patách neplánovaně vyrazil k obci Blešno na dříve poničenou silnici 1/11, kde se už na několika úsecích rekonstrukce dokončovala. „Jsem s tím naprosto spokojený. Nejde o žádné látání. Dělá se tu nový povrch,“ řekl a doplnil: „Doufám, že pro řidiče, kteří tu museli stát v kolonách, bude teď dostatečná kompenzace, že se jim tu bude dobře jezdit. Dokonce o deset dní dřív, než bylo původně v plánu.“

A na kolik nová silnice 1/11 přišla? „Vysoutěžená částka byla přes 48 milionů korun včetně několika propustů, odvodnění, příkopů a kompletního dokončení,“ řekl Blesku ředitel ŘSD Královéhradeckého kraje Novotný a dodal, že celkově v různých úsecích bylo opravováno asi 2 350 m.

bizon_pepa ( 18. května 2015 12:46 )

 Komediant.

moiaza ( 18. května 2015 08:06 )

Divadelní představení pro stádo tupých ovcí. Volby se blíží pomalu, ale jistě.

decathlonova-matka ( 18. května 2015 08:03 )

Novou náměstkyní ministra dopravy Dana Ťoka (ANO) se stane Lenka Voplatková. Do loňského listopadu Voplatková pracovala jako asistentka vedení Skansky včetně tehdejšího generálního ředitele Ťoka. Další asistentka co dře po večerech jako kůň

joudajoudovy ( 18. května 2015 08:00 )

ze by cestari zmenili pracovni ubor? bila kosilka, kravatka, kalhoty s puky, vyglancovane polobotky, cerne ponozky, ale i ochranne pomucky jako slunecni bryle a helmicka? pouze chybi respirator na pachy, catering, pojizdne zachodky i bunka k odpocinku, a odvoz do prace i z prace vladni limuzinou. verme, ze se tyto naklady vejdou do cenove kalkulace.

mr.remy ( 18. května 2015 07:32 )

Kdyby místo trapných a laciných gest s lopatou dělal raději to, co dělat má.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa