Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bělobrádek na Twitteru útočí na Babiše: Žongluje s fakty a lidem stále říká, že není politik

Bělobrádek se na Twitteru pustil do Andreje Babiše.
Bělobrádek se na Twitteru pustil do Andreje Babiše.  (Autor: Foto Blesk - Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan, ČTK)
Autor: simao - 
12. května 2015
09:49

Vicepremiéři se dohadují, Pavla Bělobrádka naštval Andrej Babiš, a tak to šéf lidovců na Twitteru šéfovi ANO vrátil. Babiš je podle Bělobrádka žonglér s fakty. Nejde přitom o jejich první roztržku.

„Je to obratný politik, snažící se říci veřejnosti, že jím není, že není odpovědný za svoje činy, a umně žongluje s fakty,“ napsal Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) na Twitteru. Reagoval přitom na rozhovor, který dal ministr financí Babiš serveru iHNED.cz.

Pavel Bělobrádek se na Twitteru pustil do vládního kolegy Babiše. Pavel Bělobrádek se na Twitteru pustil do vládního kolegy Babiše. | Twitter

Babiš s Bělobrádkem se přitom dohadují o státním utrácení a šetření. Babiš totiž opět utrácení hodil na koaliční partnery, lidovce a sociální demokraty.

„Teď se věnujeme plýtvání státu, kde jsou cílem centrální nákupy. Všichni si ze mě pořád dělají srandu kvůli levnějšímu kancelářskému papíru, ale jde i o právní služby, IT zakázky a další provozní výdaje... Já to mám geneticky dané. Já jsem velice šetrný, spořivý člověk. O mně je známo, že jsem škrt. Takto od drobných částek jsem to dělal i ve své firmě. Když jsem začínal, tak jsem večer podepisoval každou fakturu,“ tvrdí na iHNED.cz Babiš. „U našich ministrů za ANO jsem v pozici, kdy na ně můžu tlačit, aby také šetřili a zveřejňovali všechny smlouvy. U ministrů za lidovce a sociální demokraty jsme ale v jiné pozici,“ uvedl Babiš.

Babiš vytkl Bělobrádkovi cestu na Havlovu lavičku

Babiš přitom přiznal, že před volbami tak trochu „plácal“, když sliboval ušetřit během roku desítky miliard. „Na tom mítinku jsem asi plácal, střílel od boku, neměl jsem na to přesné výpočty,“ dodal iHNED.cz Babiš.

Vicepremiér Bělobrádek Babišovo šetření označil za „metodu tupých škrtů“ bez jakékoli analýzy. Babiš mu přitom vyčetl cestu na Havlovu lavičku v Oxfordu. „Což jistě byla prestižní záležitost, ale letěla tam grupa lidí a stálo to devět set tisíc korun. Ale nechci dráždit koaličního partnera,“ podráždil Babiš Bělobrádka.

„Vždyť tu cestu jako člen vlády sám podpořil. Na jedné straně je sebekritický a hovoří o plácání, na druhou stranu zamlčuje, že Havlova lavička byla jedna z mnoha akcí, které tam za dva dny proběhly, z nichž tato nebyla nejvýznamnější,“ reagoval pro Parlamentní listy Bělobrádek.

wandzi ( 12. května 2015 13:54 )

Babiš kope v prvé řadě za sebe a za své firmy a pak za své lidi, které dosazuje na vlivná místa, všudy tam - kde se mu to hodí! A tito jeho lidé musí být loajální a zobat mu z ruky. Mnoha lidem učarovali jeho koblihy a párky v rohlíku natolik, že ihned poznali a pochopili - že "S Babišem jim bude líp". Babiš by se rád až do roku 2020 parazitoval na občanech ČR,- kteří by jeho kšefty - jak je zřejmé, měli dotovat z vlastních kapes. Jedno je jisté. Babiš je čistý pravičák,- který z republiky chce " vydojit" co se jen dá!!!

abzk ( 12. května 2015 13:30 )

Zbožný přání. Kalousek je proti němu jenom trapnej břídil. Babiš je horší než 50 Kalousků dohromady + všichni ostatní gauneři co se tu od sametovýho podvodu vystřídali. Jenže než tohle všem pitomcům dojde, než přestanou tupě žrát Babišem uměle vytvořený zdání jakej že je king, bude to tu všechno dávno v hajzlu....

hejhej ( 12. května 2015 13:27 )

1pravda1: Největší chyba po volbách, že vzali do koalice KDU. Bělobrádek je jenom žvanil.

salto ( 12. května 2015 13:16 )

Zajímavá rovnice: křivý Bělobrádek = nenažraný černop.delník

sovca ( 12. května 2015 13:01 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa