Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

5 skandálů kolem Marine Le Pen, která přiletěla na pivo s Klausem i Okamurou a přednášet

Autor: šim - 
6. května 2015
14:11

Nejen ve Francii jí řada lidí nemůže přijít na jméno. Pravicová nacionalistická politička je známá svými extrémními postoji, zejména proti přistěhovalcům. Byla snad jediným politikem, který v lednu nebyl vidět v průvodu k uctění památky mrtvých novinářů a dalších obětí, které postříleli teroristé při útoku na satirický magazín Charlie Hebdo.

Největším skandálem je otec
Marine Le Pen se učila od toho „nejlepšího“, svého otce. Ten v minulosti proslul svými skandálními výroky o holocaustu. Plynové komory v koncentračních táborech nazval „detaily historie“. V nedávném rozhovoru pro radikální týdeník Rivarol zase podpořil zastánce režimu maršála Pétaina, který za války kolaboroval s nacisty.

Za to byl vyloučen ze strany Národní fronta, kterou před lety založil a kterou nyní vede jeho dcera. Ta se ji snaží očistit od nálepek pravicového radikalismu a antisemitismu. Za to ji otec nazval zrádkyní. Leč, jak ukazují reakce Čechů při jejím vystoupení v Poslanecké sněmovně, moc se jí to nedaří…

Přistěhovalci jako okupanti
V prosinci 2010 srovnala německou okupaci Francie za druhé světové války s tím, jak se muslimové na některých místech ve Francii modlí na ulici, protože v mešitách není dost místa.

Heil Le Pen
Když šla letos Marine Le Pen položit věnec na pomník Johanky z Arku, byl tento akt přerušen aktivistkami z hnutí Femen. Dívky skandovaly „Heil Le Pen“. Ochranka proti dívkám ostře zasáhla, což kritiky Národní fronty utvrdilo v tom, že se strana nezměnila.

Heil Le Pen – aktivistky z hnutí Femen 1. května, když politička šla k pomníku Johanky z Arku. Heil Le Pen – aktivistky z hnutí Femen 1. května, když politička šla k pomníku Johanky z Arku. | Reuters, EPA, ČTK

Radikální prezidentka
Pokud by se v roce 2017 stala francouzskou prezidentkou, chtěla by zrušit manželství pro osoby stejného pohlaví, vystoupit z eurozóny a znovu zavést národní měnu frank.

Euroskeptička – s Klausem si notuje
Evropskou unii při svém vstoupení v Bruselu loni označila za totalitní organizaci. Usiluje o konec společné měny – eura.

Marine Le Pen se v Praze setkala s Václavem Klausem. Marine Le Pen se v Praze setkala s Václavem Klausem. | Facebook

st.rec ( 7. května 2015 17:53 )

Le Pen= Le Pero /slovník on-line/ pozor aby Tě Kikina neukradla.Kdybys Kikinu chtěla povat do Francie,zajisti dostatek odolných a hezkých letoušků!

gabreta ( 6. května 2015 16:48 )

Nemýlíš se v žádným případě! Fakt ale je, že kdyby sem přišli Turci, tak dnes protestující, tvárná Pražská kavárna, bude lítat v turbanech!

datelobecny ( 6. května 2015 16:25 )

Klaus měl pravdu i v tom, že funkce Ombudsman je velmi nešťastná. A koukněme, co teď dělá ta ropucha Šabatová. Multikulturalismus je jen prostředek k vytvoření rasy poslušných, nepříliš inteligentních otroků. Běloši jsou moc chytří a vzpurní, a to jim vadí.

datelobecny ( 6. května 2015 16:23 )

Se spíš koukněte, co za stvůry řídí EU - Rompuy, Schulz... Mimozemšťan Rompuy jednou řekl něco ve smyslu, že původní Evropa končí a máme se s tím prostě smířit...

moiaza ( 6. května 2015 16:08 )

Dnes ji ukázujeme karty a odsuzujeme ji. Příjde však doba, kdy ji budeme vítat jako hrdinku. Jsme přece češi, ne? Bez mozků a vlastního rozumu. Jsme přece tupé stádo ovcí? Nebo se mýlim?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa