Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Na pivu s Klausem i Okamurou: Francouzská nacionalistická politička Le Pen v Praze

Autor: INT, lm - 
5. května 2015
23:11

Šéfka francouzské nacionalistické strany Národní fronta (FN) Marine Le Pen zavítala do Prahy! Vlivná politička a europoslankyně má opravdu nabitý program, krom památek se setkala i s Tomiem Okamurou a Václavem Klausem.

„Těším se na dnešní večeři s Marine Le Pen v Praze, světoznámou političkou, předsedkyní francouzské Národní fronty, vítěze loňských voleb do Evropského parlamentu ve Francii, která stejně jako já odmítá nepřizpůsobivé skupiny obyvatel a zároveň důsledně trvá na ochraně národních zájmů,“ napsal na svůj Facebook Tomio Okamura.

Tomia ale předběhl známý euroskeptik a exprezident Václav Klaus, který si s Marine Le Pen mohl u piva notovat v kritice Evropské unie. Další politik, šéf OK strany Jiří Janeček, francouzskou nacionalistku přijel dokonce vyzvednout s ohromným buketem až na letiště.

Janeček podle serveru Echo24.cz francouzské političce zajišťuje program v Česku. Marine Le Pen během jednoho dne stihla navštívit světoznámý Karlův most i Staroměstské náměstí. Dále má v plánu ve středu řečnit na konferenci Evropský mír a prosperita po Evropské unii, která se uskuteční v Poslanecké sněmovně, a prostor dá nacionalistka i novinářům.

Marine Le Pen se na domácí frontě potýká s problémy. V pondělí francouzští nacionalisté za radikální názory pozastavili členství jejímu otci, spoluzakladateli strany a dlouholetému předsedovi Jeanu-Mariemu Le Penovi. Ten pak na účet své dcery v rozhlasové stanici Europe 1 prohlásil, že „se stydí za to, že ještě nosí jeho jméno“.

Marine Le Pen se po úspěchu ve volbách do Evropského parlamentu a druhém místu v komunálních volbách chystá za dva roky kandidovat na prezidentku. V roce 2012 skončila v prezidentských volbách nečekaně třetí.

datelobecny ( 6. května 2015 12:19 )

Hele, on má sice smutnou pravdu ve všem co říká, ale lidi s multikulturně-politickokorektně vypláchnutými mozky to nepřekousnou.

johanvonbahnhof ( 6. května 2015 11:51 )

Držím jí palec, už je na čase tady zarazit "vítaní" toho islámského přistěhovaleckého xindlu...

petr11 ( 6. května 2015 07:33 )

....Klaus tady uklohnil kmotrovský stát a teď už zase určitě kuje pikle

xindlceskej ( 6. května 2015 07:10 )

Smát se hystericky vlastnímu pokusu o vtip je vrcholem trapnosti....

lunatic ( 6. května 2015 06:10 )

V prvním okamžiku=u stolku, jsem se domníval,že Vanda Hýbnerová dělá přijímací pohovor do Institutu V.Klause

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa