Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

KOMENTÁŘ: Prezident zaplatí hledače Peroutkova článku, snad ne i jeho autora

Moderátor David Vaníček zpovídá prezidenta Miloše Zemana v Lánech.
Moderátor David Vaníček zpovídá prezidenta Miloše Zemana v Lánech.  (Autor: Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: Petr Holec, autor je redaktorem týdeníku Euro - 
3. května 2015
19:02

Prezident Miloš Zeman ruší své slovo a přechází do soukromé ofenzívy. „Pokud Jiří Ovčáček tento článek nenajde do 30. června, tak z vlastní kapsy vypíšu cenu pro toho, kdo ten článek objeví. Protože vím, že vím na sto procent, že ten článek existuje, protože jsem ho sám četl,“ řekl prezident ve videorozhovoru deníku Blesk v souvislosti s kauzou údajného článku Ferdinanda Peroutky „Hitler je gentleman“.  

Ten Zeman prý četl před třiceti lety v Klementinu, takže když i dnes zavře oči… tak článek přesně vidí vlevo dole v Přítomnosti. Anebo vpravo nahoře? Protože když zavře oči Peroutkova vnučka Terezie Kaslová…  tak vidí jen velkou prezidentovu lež, kvůli níž teď žaluje český stát za hanobení svého slavného předka.

Zeman už před časem slíbil, že když jeho mluvčí Ovčáček nenajde článek do konce června, tak se omluví. Zatím Hrad pouze chrlí jiné Peroutkovy články, zatímco sám Zeman teď ruší vlastní slib omluvy: podle svého vysvětlení v Blesku se totiž může omluvit pouze na „nenalezení článku“, nikoli za veřejné a zatím nedoložené obvinění Peroutky, že oslavoval Hitlera a nacisty, kteří ho poslali do dvou koncentráků. Zřejmě je neoslavoval dostatečně.

Video Zeman exkluzivně pro Blesk: Vypíšu odměnu za Peroutkův článek! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Je to zajímavá logika: nejdřív z někoho veřejně uděláte gaunera, a když pak nenajdete pro své tvrzení důkazy, omluvíte se za jejich nenalezení a dotyčného omluvíte tím, že neselhal sám. Zeman totiž nově do hanebného pytle s předními českými kolaboranty přihodil i nositele Nobelovy ceny Jaroslava Seiferta, který – jak se zdá – nebude poslední.

Možná bychom měli změnit právní řád, svět by byl najednou o tolik jednodušší! Prezident každopádně mění svou taktiku, když Ovčáčka hodlá nahradit hledači („archivními badateli“) placenými z vlastní kapsy. Proč ne, aspoň bude legrace. Ostatně s historickými podvrhy máme bohatou národní zkušenost. Jen doufejme, že prezident z vlastní kapsy nehodlá platit i autora „Peroutkova“ článku.

paula ( 3. května 2015 22:40 )

 Klidek, borecku. At mi Milous pujci papir a tuzku, ja to sepisu, von mi zaplati a pak to muzem prochlastat. Ne s Milousem, s boreckem...

vrahrychtar ( 3. května 2015 19:57 )

 za 100 let zas bude nekdo hledat clanek...Zeman je Cu rak

eliska963852 ( 3. května 2015 19:49 )

Zeman o své podobizně: Nelíbím se sám sobě, ale odporný nejsem.

wandzi ( 3. května 2015 19:40 )

Stařecká nebo alkoholické demence? Každopádně důvod k abdikaci ze zdravotních důvodů.

tosto ( 3. května 2015 19:37 )

chce to ještě vypsat sázku : Najdou mojí rádcové nebo nenajdou ?? nebo soutěž : Hledá celá rodina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa