Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zeman v živém rozhovoru na Blesk.cz: Vypsal odměnu na Peroutku

David Vaníček zpovídá Miloše Zemana v živém rozhovoru na Blesk.cz
 (Autor: Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
3. května 2015
11:36

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček má čas do 30. června. Pak Miloš Zeman vypíše odměnu za nalezení článku Hitler je gentleman. Vyplatí ji z vlastní kapsy. Uvedl to v unikátním živém přenosu na Blesk.cz.

Pokud se prý jeho mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi nepodaří najít do konce června článek Hitler je gentleman, je Miloš Zeman připraven z vlastní kapsy vypsat cenu pro toho, kdo ho objeví. Částka prý bude dostatečná tomu, aby motivovala archivní badatele k nalezení článku. "Nemám se za co omlouvat, ale usiluji o to, aby se ten článek našel. Pokud ho Jiří Ovčáček nenajde do 30. června, tak z vlastní kapsy vypíšu cenu pro toho, kdo ten článek objeví, protože vím na 100 %, že existuje, protože jsem ho na vlastní oči četl. Bude to částka dostatečná na to, aby motivovala archivní badatele, aby ten článek našli," uvedl Miloš Zeman.

Video Zeman chce vypsat odměnu pro toho, kdo najde článek o Peroutkovi! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

>>Celý záznam rozhovoru najdete ZDE<<

Stanislava Grosse si nevážil

„Nemám důvod, proč litovat,“ řekl dnes prezident Miloš Zeman na dotaz moderátora Davida Vaníčka, zda nelituje, že se nestihl usmířit se zesnulým Stanislavem Grossem. Přiznal, že se s ním neviděl deset, možná i více let. „Bylo mi líto, že zemřel v 45 letech, mohl v životě něco dokázat,“ uvedl Zeman.

Prezident v rozhovoru také zopakoval, že někdejšího expremiéra si přestal vážit. Důvodem přitom nebyla jen jeho zrada při prezidentské volbě v roce 2003, kdy Zeman totálně pohořel. „Daleko horší bylo jeho zázračné zbohatnutí,“ vysvětlil. "Jenom naprostý neználek by si myslel, že ta transakce s akciemi Moravia energo byla čistá a důsledkem jeho podnikatelského talentu."

Na další dotaz, co říká na to, že by někdejší premiér měl být pohřben mezi velikány na pražském Vyšehradě, reagoval: „Já nejsem ten, kdo určuje, kde by měl být kdo pohřben. Až já umřu, nechám se  pohřbít v Kolíně u své maminky a bude vymalováno,“ prohlásil. Naznačil nicméně, že na pražském Vyšehradě by měli být pohřbíváni lidé, kterých si národ obecně váží.

Video Zeman o Grossovi: Nevážil jsem si ho! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Návštěva Moskvy

Miloš Zeman se také dotkl své chystané a kontroverzní návštěvy Moskvy. „Pokládám za správné uctít památku 20 milionů sovětských občanů, kteří padli ve druhé světové válce,“ řekl prezident. Pokud se ho prý jeho ruský protějšek Putin bude ptát na Ukrajinu, zopakuje mu názor, který už vyjádřil několikrát. 

Jedním z možných témat rozhovoru jsou ale ekonomické otázky. "Některé české podniky mají v Ruské federaci nesplacené pohledávky a já si vzpomínám, když jsem se s Vladimírem Putinem setkal před asi 14 lety jako premiér, tak jsem si na jednu nesplacenou pohledávku na dálném východě stěžoval a musím uznat, že tehdy během 14 dnů byl tento problém z jeho strany vyřešen."

Video O čem si bude Zeman povídat s Putinem? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Čeho si váží na Ovčáčkovi

Zeman také prozradil, kdy a jak se seznámil se svým mluvčím Jiřím Ovčáčkem. „Tehdy pracoval jako redaktor deníku Právo a na rozdíl od těch, co píší politické komentáře, on psal zpravodajství. Vážil jsem si toho, že jeho zpravodajství bylo objektivní, že tam nepodsouval svoje subjektivní názory,“ vyznala se hlava státu.

Video Zeman o Ovčáčkovi: Není idiot, protože mění názory - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

A naplácal Zeman své dceři Kateřině po skandálu na pornoparty? ptal se jeden ze čtenářů Blesk.cz v reakci na slova prezidenta k osvobození dvou Češek ze spárů pákistánských teroristů, které by si podle Zemana zasloužily na zadek. „Já jsem své dceři nikdy nenaplácal, na rozdíl od její matky. Zastávám názory, že tělesné tresty ponižují,“ řekl Zeman k tématu. "Kateřina se nevypravila do riskantní oblasti, kde by ohrozila sebe nebo své blízké,“ doplnil prezident.

Video Zeman: Kačce jsem nikdy nenaplácal, ale má žena ano - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Mynářův plat

V exkluzivní zpovědi na Blesk.cz se Zeman také dotkl svého kancléře Vratislava Mynáře. Už existuje nějaký termín, kdy by měl získat bezpečnostní prověrku? Podle prezidenta to zatím stále není jasné. „Jsem vázán termínem, který stanoví Národní bezpečnostní úřad,“ uvedl v reakci na dotaz. On sám se v záležitosti prý nijak neangažuje.

A jak Zeman komentuje fakt, že Mynář má měsíčně 120 tisíc korun včetně odměn? „Pan Mynář má přesně stejný plat, jaký měl předchozí kancléř. V kanceláři prezidenta se platy neměnily,“ řekl k tomu. Za co konkrétně kancléř dostává odměny, ale nevysvětlil. „Pan Mynář vykonává celou řadu užitečných akcí, organizuje program prezidenta, účastní se zahraničních cest,“ nastínil pouze k tomu.

A co prezident Miloš Zeman v exkluzivním pořadu Blesk.cz ještě řekl? Podívejte se na celý záznam živého rozhovoru S prezidentem v Lánech ZDE>>

oldedek ( 25. května 2015 12:22 )

hele Milouš a hledal ten tvůj pitomec i v tvoji pr de li, tam máš asi "skovanejch" věcí - a jsem přesvědčen, že odtamtud taháš na nás i svoje moudra ...

zadejteheslo ( 3. května 2015 16:44 )

pokračování--- "Je to osobnost, která se dostává do stavu, kde ztrácí sebereflexi a kde ztrácí schopnost se zamyslet nad tím, co říká. Takže je schopen říct něco jako že kdysi přečetl nějaký článek někde kde se tvrdilo někým jako je třeba Ferdinand Peroutka že Hitler je gentleman. Tohle je totální výmysl, ale je to výmysl, kterému Miloš pokračování - Zeman věří, a vychází to z určité patologie v jeho mozku, která se začíná dít," dodal neurolog. EuroZprávy Úžasné foto http://m.domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/114514-zeman-trpi-pocinajici-psychi ckou-poruchou-tvrdi-znamy-neurolog/ http://video.aktualne.cz/dvtv/stransky-zemanova-diagnoza-ohrozen-je-prezident-i-stat/r~e c3d31bcef3f11e4ad630025900fea04/

zadejteheslo ( 3. května 2015 16:35 )

Praha - Od té doby, co prezident Miloš Zeman přisoudil novináři Ferdinandu Peroutkovi autorství článku "Hitler je gentleman", uplynul již více než měsíc. Ačkoli jeho tiskový mluvčí Jiří Ovčáček nyní zmiňovaný článek ve volných chvílích hledá, podle Peroutkova pokračovatele ve vydávání Přítomnosti Martina Jana Stránského jej nikdy nenajde, protože neexistuje a Zeman pouze ztrácí sebereflexi. Jiří Ovčáček pokračuje v hledání inkriminovaného článku s pílí a pečlivostí. Uvedl to v pořadu Newsroom ČT24, kde se svěřil, že během měsíce už stihl pročíst zhruba 10 článků. Peroutka ale napsal do Přítomnosti 197 článků a Zemanův mluvčí tak má před sebou velký kus cesty. Podle Ovčáčka ale není možné si jen nějaký článek přečíst, je prý třeba pochopit i kontext. "Vždycky, když si ten článek přečtu, tak si vyhledám dobový kontext v odborné literatuře," svěřil se Ovčáček. Současný vydavatel Přítomnosti Martin Jan Stránský, který byl hostem pořadu těsně po Ovčáčkovi, ale tvrdí, že současná kauza je pro něj smutná proto, že "přicházíme o prezidenta a nastupuje pacient." Zemana podle svých slov takto ohodnotil z lékařského hlediska, neboť Stránský je především světově uznávaný neurolog, který působil na předních zahraničních i českých klinikách. Na výtku redaktora, že tato silná slova s článkem nesouvisí, ale Stránský reaguje nesouhlasně. "Právěže souvisí, protože ten článek nikdy neexistoval, neexistuje a nebude existovat. A to, že někdo takhle tvrdí opakovaně, hlavně když je to hlava státu, že to přecijenom musí někde existovat, svědčí o tom, že něco není v pořádku. A myslím si, že to, co není v pořádku, je, že jsme zatím nezačali vnímat Miloše Zemana z pohledu všech těch jeho výroků a z pohledu jeho životního stylu," uvedl Stránský. "Je to osobnost, která se dostává do stavu, kde ztrácí sebereflexi a kde ztrácí schopnost se zamyslet nad tím, co říká. Takže je schopen říct něco jako že kdysi přečetl nějaký článek někde kde se tvrdilo někým jako je třeba Ferdinand Peroutka že

wandzi ( 3. května 2015 16:07 )

Kdyby článek existoval tak už ho za tu dobu nějaký čipera dávno našel. Protože Peroutkův "Hitler je gentleman" není a prezident se omlouvat pochopitelně nehodlá, tak vypíše hlava pomazaná odměnu.

chamberlain ( 3. května 2015 15:29 )

Kdy jede Zeman do chánova? Náš stát je plný špíny a Janov je postrach!!!!a Ostuda!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa