Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman neuznává nezávislost Kosova: Jejich vicepremiéra nazval válečným zločincem

Zeman neuznává nezávislost Kosova: Jejich vicepremiéra nazval válečným zločincem
Zeman neuznává nezávislost Kosova: Jejich vicepremiéra nazval válečným zločincem  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
30. dubna 2015
12:39

Prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro srbský deník Večernje novosti zase perlil. Vyjadřoval se k výročí osvobození i k tomu, zda jsou dveře Hradu stále zavřené americkému velvyslanci Schapirovi. Čím ale čtenáře položil na lopatky, byl výrok o nezávislosti Kosova - to prý Zeman neuznává. Třešničkou na dortu už byl jen jeho výrok, kdy označil kosovského vicepremiéra za válečného zločince.

Zeman je přesvědčen, že kosovský prezident otevřel Pandořinu skříňku a odstartoval nebezpečný proces překreslení hranic a územní celistvosti pro celý svět. 

Já osobně jsem nezávislost Kosova neuznal. Dokazuje to i fakt, že jsem nikdy nejmenoval velvyslance ČR v Prištině,“ prohlásil Zeman. „Již několikrát jsem řekl, že Hashim Thaçi je válečný zločinec,“ dodal. 

Zeman ovšem neváhal pochlebovat Srbsku, od kterého se Kosovo odtrhlo a jehož deník s ním dělal rozhovor. Srby označil za odvážný národ a dodal, že doufá, že se brzy připojí mezi země Evropské Unie.

Rozhovor se dotkl i dalších ožehavých témat jako byly otázky situace na Ukrajině nebo Zemanovy výroky proti islámu. "Je to úplně jiná kultura, která, mimo jiné, vylučuje polovinu obyvatel z veřejného života, a to jsou ženy."

evita5555 ( 7. května 2015 09:27 )

No ty odborníčka, nemala by si piť, alebo aspon menej.

evita5555 ( 7. května 2015 09:25 )

Autor článku asi práve vyšiel z bohnickej. Zeman nepovedal nič nové a nič, čo by nebola pravda. Ani slovensko neuznáva Kosovo. Uznali ho len tí, čo sa pchajú do análu amíkom, ktorí sa snažia nájsť dovody, prečo napadli Juhosláviu a bombardovali bez príčiny európsky štát.

jirinovak1300000 ( 1. května 2015 08:37 )

A v té husákovské jste ani nežil pane japome. Sprostoty a hulvátství z vaší zakomplexované hlavičky jen srší. Ale jak říká klasik: Z blbé hlavy chytrou myšlenku nedostaneš.

jirinovak1300000 ( 1. května 2015 08:30 )

Ať je Zeman jaký chce, je řádně zvoleným presidentem České, tedy i vaší republiky, pane japome. Na základě vašich výroků je třeba nutno oznámit, že vy jste jedno velké ***.

makmark ( 1. května 2015 00:17 )

ožralej vypadáte jen vy

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa