Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babiš propadl selfiemanii: Je turista, nebo ministr?

Autor: simao - 
27. dubna 2015
15:00

Neoficiálním králem selfie mezi českými politiky byl donedávna Zdeněk Škromach. Fotil se všude možně, telefon vytahuje u bazénku i při výročí genocidy Arménů. Čím dál tím více snímků na svůj Twitter však přidává i vicepremiér Babiš. A to na svých pracovních cestách. Naposledy zaujalo třeba foto s řeckým ministrem financí Varufakisem. Komentují ho i v USA. Jenže nepřehání to již Andrej Babiš se svým focením?

Je to čím dál tím jistější, Andrej Babiš propadl selfiemanii. Ve svém archivu jich má pěknou řádku. Rozruch vyvolala loni v květnu selfie s partnerkou Monikou přímo ve volební místnosti, ale český vicepremiér dál rozhodně nezahálí. Nechybí tak ani další kousky s drahou polovičkou, třeba z vídeňské opery, kam vyrazili Babišovi letos v únoru na ples a kde nechyběl ani rakouský prezident. Babiš však telefon se zabudovaným foťákem vytahuje často i během oficiálních jednání.

Kritika za selfie s Řekem

A tak se v poslední době vyfotil Babiš třeba a s německým ministrem financí Wolfgangem Schäublem či šéfem děravé řecké státní kasy Janisem Varufakisem, členem krajně levicového vítěze řeckých voleb, hnutí Syriza. „Sympaťák, až na těch 329 mld euro dluhů,“ napsal druhý nejbohatší Čech, který tak jednání ve službách státu využívá i k rozšíření vlastního foto alba s významnými osobnostmi.

Na Babišovu selfie s řeckým ministrem financí reagoval poněkud rozčileně sociální demokrat a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek. „Je to pár dnů, kdy nám Andrej Babiš arogantně vzkazoval z USA nečasovskou rétorikou, že kvůli plnění slibů ČSSD nepřivede ČR do Řecka…Teď chválí ultralevicového řeckého ministra ze Syrizy… Tak kdy,komu a jak bude líp,pane předsedo Babiši?????,“ napsal Hašek na Facebooku. A narážel na Babišovu cestu po USA, na které ministr také fotil ostošest.

Babišovy selfie s Varufakisem si však všimli i v USA. „Konečně trocha lásky z Evropy,“ okomentoval fotku americký list The Wall Street Journal. Český ministr se totiž s Varufakisem vyfotil jen den poté, co si Řek od svých kolegů ze zemí platících eurem vyslechl tvrdou kritiku za svůj přístup i za mizivý pokrok při jednáních o reformách, které Řekové musí udělat, aby dostali další peníze od EU. WSJ dodává, že Babiš své selfie zveřejňuje rád a zmiňuje jeho snímky z vlaku z New Yorku do Washingtonu či před OSN v New Yorku.

Nejen ve volných chvílích, ale i ve službách státu tak Andrej Babiš rozšiřuje svůj archiv selfíček. Často je na nich rozesmátý od ucha k uchu. Čím slavnější osobnost, tím lépe. Připomíná to situaci, kdy amerického prezidenta Baracka Obamu a britského premiéra Davida Camerona „přepadla“ blonďatá dánská premiérka Helle Thorning-Schmidt na pietě za Nelsona Mandelu. S ní se však pánové vyfotili patrně s větším potěšením než případně s Babišem. I tato fotka vyvolala diskuzi o vhodnosti jejich počínání.

Selfie na pietě za Nelsona Mandelu: Britský premiér David Cameron, dánská premiérka Helle Thorning-Schmidt a americký prezident Barack Obama. Jen jeho ženu Michelle Obama nepřizval Selfie na pietě za Nelsona Mandelu: Britský premiér David Cameron, dánská premiérka Helle Thorning-Schmidt a americký prezident Barack Obama. Jen jeho ženu Michelle Obama nepřizval | Profimedia.cz, AFP

Také Andrej Babiš se ale může pochlubit fotkou se světovým státníkem – při návštěvě Francie „přepadl“ s foťákem v ruce pro změnu francouzského prezidenta Hollanda.

Foto seriál „I s ním si Babiš udělal selfie“ pak na oficiálním účtu šéfa ANO pokračuje dál. „Asterix a Leon neboli Christian Clavier a Jean Reno jsou uneseni kvalitou českých štábů při natáčení Návštěvníků 3,“ napsal Babiš na Twitteru k zatím poslední fotce s dvojicí francouzských herců. Koho před telefon sežene příště? Jako vicepremiér má přece jen více příležitostí na „tučné“ úlovky než vzpomínaný sluníčkový král selfíček Zdeněk Škromach.

 

decathlonova-matka ( 27. dubna 2015 19:02 )

s estébákama si taky dělal Bureš selfíčko? Kam se teda podělo

janina7777 ( 27. dubna 2015 19:00 )

fuj starej hnusnej dědek fujjj smrdí starobou

blamal ( 27. dubna 2015 17:15 )

Turista či ministr? V každým případě megatrapnej, vyč.ůranej estébák.

politikus ( 27. dubna 2015 16:24 )

Je to ostuda našeho národa, že hromadně volil za koblihy slovenského bolševika a nebureše! Slovenský homosexuál Fenič nám fakticky přejmenoval letiště a Babiš nás přivede na buben. Kdyby český babiš kandidoval na Slovensku, tak by nezískal ani 1% a koblihy by měl narvaný v zadeli. Slováci mají hrdost, ale my ne!

mair ( 27. dubna 2015 16:18 )

Mně se líbí, jak tu Blesk poukazuje na nevhodnost počínání ministra. Zrovna oni, vždyť zrovna je tohle živí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa